Οι σύμμαχοι έστειλαν αεροσκάφη στην Ουκρανία αλλά όχι οι ΗΠΑ, δηλώνει ο Κίρμπι: Το Λονδίνο θέλει να στείλει Brimstone…

FILE PHOTO: Ο Τζον Κίρμπι απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την Ουκρανία. EPA, JIM LO SCALZO




Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έστειλαν στο Κίεβο στρατιωτικά αεροσκάφη και ανταλλακτικά για να επισκευαστούν άλλα που έχουν υποστεί ζημιές ή δεν ήταν αξιόμαχα.

«Έχουν λάβει επιπλέον αεροσκάφη και ανταλλακτικά αεροσκαφών για να τους βοηθήσουν να έχουν περισσότερα αεροσκάφη στους αιθέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε ενημέρωση Τύπου, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έστειλε αεροσκάφη στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να εφοδιάσει την Ουκρανία με πυραύλους κατά πλοίων, όπως για παράδειγμα τοποθετώντας τους βρετανικούς πυραύλους Brimstone σε οχήματα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όταν ρωτήθηκε τι είδους αντιπλοϊκά όπλα σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία για να στηρίξει την άμυνά της απέναντι στη ρωσική εισβολή, ο Τζόνσον απάντησε: «Ένα από τα συστήματα που εξετάζουμε (…) είναι να δούμε αν θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε μερικούς Brimstone στο πίσω μέρος οχημάτων για να δούμε αν λειτουργεί».

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ωστόσο ότι εξετάζονται και άλλες επιλογές.

Οι πύραυλοι Brimstone έχουν χρησιμοποιηθεί από τις βρετανικές δυνάμεις στη Λιβύη και τη Συρία και συνήθως εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη. Η κατασκευάστρια εταιρεία MBDA λέει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον ταχέως κινούμενων στόχων στην ξηρά και τη θάλασσα.

Με πληροφορίες Reuters,AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Νέο τελεσίγραφο Μόσχας στους υπερασπιστές του Aζόφσταλ: Παραδοθείτε ως τις 2:00 το μεσημέρι της Τετάρτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: