#No Jets For Turkey: Και το τουρκικό αίτημα για τα F-16 να έχει την ίδια τύχη με αυτό των μαχητικών F-35

File Photo: Μαχητικό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Πηγή: Turk Hava Kuvvetleri




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Την ιστορία την ξέρουμε, οι Τούρκοι ζητάνε πολεμικά αεροσκάφη από τους «συμμάχους τους» Αμερικανούς, οι ΗΠΑ το εξετάζουν και τι αποφασίζουν;

Την τελευταία φορά, εκείνη με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, η ομογένεια και η οργάνωση της HALC, έδειξαν τα δόντια τους και σε συνεργασία με τον εξαίρετο και φιλέλληνα Γερουσιαστή Bob Menendez, το Κογκρέσο μπλόκαρε την πώληση των μαχητικών 5ης γενιάς στην Τουρκία και όχι χωρίς λόγο!

Αν είχαμε την ευκαιρία να σταθούμε μπροστά στους Γερουσιαστές, θα τους επισημαίναμε ότι η Ελλάδα είναι μια καλή σύμμαχος για τις ΗΠΑ, αλλά το ίδιο θα πρέπει να είναι και οι ΗΠΑ για την Ελλάδα! Δεν αμφισβητεί κανείς την στήριξη της Αμερικής προς την χώρα μας, αλλά οι Αμερικανοί χάνουν πολύτιμο χρόνο συζητώντας τα αυτονόητα.

Πρέπει να πουληθούν αεροσκάφη στην Τουρκία; Η ερώτηση είναι ρητορική! Προφανώς και όχι!

Για να το εξηγήσουμε καλύτερα, ίσως να πρέπει να μπούμε στα παπούτσια του άλλου που λέμε και να προσπαθήσουμε να δούμε με τα μάτια των ΗΠΑ.

(Υποθετικές σκέψεις στην επιτροπή του Κογκρέσου)

Γιατί να μην πουλήσουμε αεροσκάφη στην Τουρκία;  Επειδή το λένε οι Έλληνες;  Είναι και η Τουρκία σύμμαχος μας και είναι και εκείνη μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, η κυρία Νούλαντ (υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ), σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, ανέφερε πως «η Τουρκία δεν πήρε κάτι που δεν έχει η Ελλάδα».

Η Ελλάδα όμως, δεν σας έχει προδώσει! Η Ελλάδα, δεν προμηθεύτηκε από τον εχθρό σας οπλικά συστήματα, δεν συνέλαβε πολίτη σας, όπως έκανε η Τουρκία με τον Αμερικανό Πάστορα. Ακόμα, ακολούθησε το ΝΑΤΟ για κυρώσεις προς την Ρωσία και έστειλε όπλα για την στήριξη της Ουκρανίας!

Μην ξεχνάτε εύκολα, γιατί η Τουρκία που σίγουρα θα επικαλεστείτε ως σύμμαχο σας και θα σκεφτείτε να της δώσετε αεροσκάφη, σας έχει προδώσει!

Ααα, μην ξεχάσουμε και την προσβολή προς τις ΗΠΑ που είχε κάνει ο κ. Ερντογάν με τον ωμό ξυλοδαρμό ειρηνικών διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον από άντρες του, κατά την επίσημη τότε επίσκεψη του!

Τι άλλο πρέπει να κάνει για να δείτε ότι η Τουρκία είναι ένας αναξιόπιστος σύμμαχος; Πιστεύει κανείς, ότι ακόμα και αν πάρουν τα αεροσκάφη που ζητούν, δεν θα ξαναπροδώσουν την Αμερική;

Όπως είδατε, πουθενά δεν αναφέρθηκαν η καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου!

Βέβαια δεν επηρεάζει μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο η πώληση μαχητικών προς την Τουρκία. Το Ισραήλ έχει και αυτό άμεσο κίνδυνο! Ούτε αυτός ο σύμμαχος θα υπολογιστεί; Και το Ισραήλ θα κινδυνεύσει, γιατί αν θυμάστε, κατά την πρόσφατη κρίση Ισραήλ-Παλαιστίνης, κάποιοι διαδηλωτές στην Τουρκία, φώναζαν πως πρέπει η Τουρκία να πάρει το μέρος της Παλαιστίνης και να στείλει στρατό!

Μήπως οι Γερουσιαστές που σκέφτονται ίσως την πιθανότητα να στηρίξουν την πρόταση για εξοπλισμό της Τουρκίας, θα πρέπει τελικά να δουν λίγο την έννοια του ηθικού ρίσκου;

Γιατί καλά τα χρήματα από την πώληση των μαχητικών, θα στηρίξουν την αμυντική βιομηχανία της Αμερικής, αλλά έχουν σκεφτεί ποιον τελικά θα υποστηρίξουν; Τι πολίτευμα θα εξοπλίσουν!

Η Τουρκία είναι απρόβλεπτη και αναξιόπιστη. Αν πάρει τα αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών, τότε να είστε σίγουροι, πως θα σας γυρίσει και πάλι την πλάτη και δεν θα σας λογαριάσει!

Μην ξεχνάμε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Biden, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων! Μήπως θυμάστε ποιος την έκανε αυτή την γενοκτονία;

Φίλοι Αμερικανοί, μην εξοπλίσετε κράτη που θα σας γυρίσουν την πλάτη και τελικά θα σας πουλήσουν! Δείτε το πραγματικό συμφέρον σας και υποστηρίξτε με πράξεις, τους πραγματικούς συμμάχους σας!

#NoJetsForTurkey

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Η περίπλοκη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Καλό θα ήταν, να προσέχουμε ποιανού το μέρος παίρνουμε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: