Νεκρός ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια: Τη γλύτωσε πέρυσι, επέστρεψε φέτος και κατέληξε-Πως συνέβη η τραγωδία [video]

File Photo: Ο Αντώνης Συκάρης, ο πρώτος και μόνος Έλληνας αλπινιστής που έχει καταφέρει να στήσει την ελληνική σημαία σε πέντε «οχτάρες» κορυφές. Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Εκεί που γλίτωσε πέρυσι στα Ιμαλάια έχασε τη ζωή του ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης. Η είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης από την σελίδα του στο Facebook.

Ο Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή στο Νεπάλ.

Η τραγωδία σημειώθηκε «σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου» αναφέρεται στην τραγική ανακοίνωση.

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που πάτησε στην πιο ψηλή κορυφή την Annapurna I (8.091m) στα Ιμαλάια. Ηταν ο μόνος Έλληνας αλπινιστής που είχε καταφέρει να στήσει την ελληνική σημαία πάνω σε τόσες «οχτάρες» κορυφές, στο «ρετιρέ» του πλανήτη.

Έχοντας κατακτήσει πέντε κορυφές πάνω από τα 8.000 μέτρα, το Everest των 8.848 μέτρων, την Kangchenjunga των 8.586 μέτρων, το Manaslu με τα 8.163 μέτρα υψόμετρο, τη Lhotse των 8.516 μέτρων και στις 16 Απριλίου 2021 το Annapurna, που στέκεται στα 8.091 μέτρα, ο Α. Σύκαρης έχασε τώρα τη ζωή του στο βουνό «φονιά».

To τραγικό είναι ότι χθες ο Α. Συκάρης είχε κάνει μια ανάρτηση σε fb και Instagram ανεβάζοντας και βιντεο από την κορυφή του Dhaulagiri στα 8.167 μέτρα. Συγκεκριμένα έγραψε:

Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50 -ώρα Νεπάλ, βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα.
Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:
Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.
Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.
Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.
Ακόμα θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.
Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!
Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!
Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!
Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!
Σας αγαπώ όλους!!!

Ο Αντώνης Συκάρης επιστρέφει στα Ιμαλάια, στο «βουνό φονιά»: Εκεί που πριν ένα μήνα παραλίγο να πεθάνει

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: