Μάθημα ο αποκλεισμός, λέει ο Τσάβι: Ανακρίσεις Λαπόρτα για τους 20.000 φίλους της Άιντραχτ στο Καμπ Νόου

Οι ποδοσφαιριστές της Άιντραχτ πανηγυρίζουν με χιλιάδες φιλάθλους τους τη μεγάλη πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Europa League epa09890718 EPA/Alejandro Garcia




Ο Τσάβι ανήκει σε μία ποδοσφαιρική σχολή, βασικός άξονας της οποίας, είναι ο εντοπισμός και η αξιοποίηση κάθε θετικού στοιχείου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στο μέλλον.

Και αυτό, απεδείχθη στον απόλυτο βαθμό, από τις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, μετά την εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (σ.σ. πρώτος προημιτελικός 1-1), ένα αποτέλεσμα που έφερε τους Καταλανούς εκτός ημιτελικών στο Europa League.

«Δεν είναι καταστροφή. Ή εάν είναι καταστροφή, είναι μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι», επεσήμανε ο Τσάβι και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι θυμωμένοι για τον αγώνα που κάναμε, θα υπάρχει κριτική, απαισιοδοξία, αλλά δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από την πορεία μας. Πρέπει να συνεχίσουμε. Σήμερα, το πρόβλημα ήταν το ποδόσφαιρο. Ειλικρινά, πιστεύω ότι αποκλεισμός μας, οφείλεται περισσότερο στα λάθη μας παρά στην αξία του αντιπάλου. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, με την κατοχή, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι παίκτες του αντιπάλου, έχουν τεράστια σωματικά προσόντα και εξαιρετική ικανότητα στις αντεπιθέσεις, που σπάνια έχω δει στην καριέρα μου. Δεν κάναμε καλό ματς, αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας».

Λαπόρτα για τους 20.000 οπαδούς της Άιντραχτ: «Είναι εξωφρενικό»

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Ζοάν Λαπόρτα, όχι μόνο με τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά και από την παρουσία των περίπου 20.000, ίσως και περισσότερων, οπαδών της γερμανικής ομάδας μέσα στο Κάμπ Νόου.

Όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα «όλα τα γεγονότα διερευνώνται» και πως «θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση».




«Ανησυχώ γιατί αυτό που συνέβη ήταν κρίμα και δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Έχουμε πληροφορίες για το τι συνέβη, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να το επεξεργαστούμε. Θα αναλάβουμε δράση γιατί είναι εξωφρενικό και επαίσχυντο», ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης των Καταλανών με αφορμή την παρουσία των Γερμανών οπαδών στο επιβλητικό γήπεδο της “Μπάρτσα” και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιου είδους καταστάσεις, πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί. Βλέπουμε τι έχει συμβεί με το τμήμα ασφάλειας και έκδοσης εισιτηρίων. Είναι ανεπιθύμητες καταστάσεις. Όταν επεξεργαστούμε όλες τις πληροφορίες, θα το εξηγήσουμε στον κόσμο και θα λάβουμε μέτρα» κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρκελόνη, Ισπανία

Europa League: Αποκλεισμός-σοκ για την Μπαρτσελόνα από την Άιντραχτ με 3-2 στο «Καμπ Νόου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: