Κλοπ, αλάνι για πάντα στο λιμάνι: Ο κορυφαίος προπονητής υπέγραψε ως το 2026 στη Λίβερπουλ

Ο προπονητης της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Champions League epa09913163 EPA/PETER POWELL




Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο προπονητής που αναμόρφωσε τη Λίβερπουλ και την έχει κάνει την καλύτερη, για πολλούς, ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Είναι λογικό, λοιπόν, η διοίκηση των «κόκκινων» να θέλει να τον κρατήσει για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται στον πάγκο της ομάδας. Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, η Λίβερπουλ αποφάσισε να ξεκινήσει τις συζητήσεις προκειμένου να κρατήσει τον διάσημο Γερμανό τεχνικό στο «Ανφιλντ» έως το 2026.

Όμως λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν με συνοπτικές διαδικασίες και η παραμονή του ίδιου και των συνεργατών του είναι πλέον δεδομένη.

Ο Κλοπ βρίσκεται στη Λίβερπουλ από τον Οκτώβριο του 2015 και το τρέχον συμβόλαιο του λήγει το 2024, με τη διοίκηση να του προσφέρει νέο τετραετές συμβόλαιο με αυξημένες βέβαια αποδοχές. Ο πρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρίας, «Fenway Sports Group», Μάικλ Γκορντον, ήταν χθες στο «Ανφιλντ» στη νίκη με 2-0 επί της Βιγιαρεάλ και παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον ατζέντη του Κλοπ, Μαρκ Κόζικ.

Ο Κλοπ λαμβάνει, μαζί με τα μπόνους, περίπου 47 εκατ. ευρώ (!) την σεζόν και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Telegraph» σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του νέου συμβολαίου του. Ο Γερμανός τεχνικός έχει κατακτήσει το Champions League, την Premier League, το Super Cup, το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και φέτος το Λιγκ Καπ. Σε 371 παιχνίδια έχει 232 νίκες, 77 ισοπαλίες και 62 ήττες.

Οι περισσότεροι φίλοι της Λίβερπουλ είχαν πειστεί πως το 2024 θα αποχωρούσε από τον σύλλογο κι ενδεχομένως από την προπονητική. Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε μιλήσει ουκ ολίγες φορές για την πρόθεσή του να κάνει ένα διάλειμμα από το συλλογικό επίπεδο και μέχρι πριν λίγες εβδομάδες οι πιθανότητες έκλιναν προς το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και οι Reds έκτοτε να γυρίσουν σελίδα. Ωστόσο, ο Γερμανός δεν πάει… πουθενά!

Ο Κλοπ είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τη ζωή και τη δουλειά στην κόκκινη μεριά του Μέρσεϊσαϊντ και πλέον οδηγεί την ομάδα σε μια ανεπανάληπτη καμπή για την ιστορία της, καθώς για πρώτη φορά η Λίβερπουλ διεκδικεί και τους τέσσερις διαθέσιμους τίτλους της σεζόν μπαίνοντας στην τελική ευθεία του Μαΐου. Έτσι, με την επέκταση συμβολαίου όλα δείχνουν πως θα συμπληρώσει δεκαετία στους Reds.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λίβερπουλ, Βρετανία

Η Λίβερπουλ “εκτέλεσε” σε τρία λεπτά με 2-0 την Βιγιαρεάλ και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: