Κυρία Νούλαντ, “τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά” είναι βούτυρο στο ψωμί της ρωσικής μαύρης προπαγάνδας: Συνέλθετε…

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (2Δ) υποδέχεται την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland (2Α), τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid (Δ) και τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Υπουργείο Εξωτερικών, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ, STR




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στον διπλωματικό ορίζοντα της Αμερικής, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, επισκέπτεται πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Το Παρίσι, την Άγκυρα, την Αθήνα, το Βερολίνο και τη Λευκωσία.

Στην Τουρκία την είδαν οι πάντες εκτός του ισλαμιστή προέδρου Ερντογάν, ο οποίος εδώ και χρόνια συναντά μόνο τους Αμερικανούς προέδρους. Αρνείται να συνομιλήσει με οποιονδήποτε άλλο αξιωματούχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κ. Νούλαντ συνομίλησε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Ιμπραίμ Καλίν και τον υφυπουργό Ονάλ, που βεβαίως-βεβαίως, ως ακραίοι ισλαμιστές, την αντιμετώπισαν ως γυναίκα. Στον ισλαμικό κόσμο η γυναίκα, δυστυχώς, είναι και σήμερα …«αντικείμενο», που οι άνδρες δεν δίνουν την παραμικρή σημασία.

  • Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε ταυτόχρονα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κατοχική δύναμη Τουρκία «δημοσιοποίησαν την ολοκλήρωση πολύμηνων συνομιλιών για την θέσπιση διαδικασίας με στόχο την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, με επίκεντρο την συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας και της άμυνας.

Μία σημαντική μεν ανακοίνωση, που δεν λέει τι στο καλό συμφώνησαν η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα στον τομέα της άμυνας. Και τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία όταν η τουρκική πολεμική βιομηχανία βρίσκεται κάτω από τις κυρώσεις του νόμου CAATSA; Μήπως η εισήγηση της κ. Νούλαντ αφορά την άρση των κυρώσεων, που ορθώς επιβλήθηκαν επειδή η Τουρκία αγόρασε το ρωσικό σύστημα S-400. Μήπως ο Ταγίπ Ερντογάν έδιωξε τους S-400 και δεν το πήραμε χαμπάρι; Διότι, την τελευταία φορά που ρώτησα το ρωσικό σύστημα παραμένει στο τουρκικό έδαφος…

Οι σύμμαχοι και φίλοι μας Αμερικανοί ορθά επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την παράνομη και δολοφονική εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ρωσία σκοτώνει και καταστρέφει καθημερινά. Η Τουρκία αρνήθηκε να συμφωνήσει στην επιβολή των κυρώσεων. Αντίθετα εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να τις παραβιάζει και να κερδοσκοπεί.

Η κ. Νούλαντ βρέθηκε στην Τουρκία και είδε περιχαρής τους Τούρκους αξιωματούχους. Διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση της κατοχικής δύναμης να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία; Δεν είδαμε κάποια σχετική δήλωση της. Αν διαμαρτυρήθηκε να είναι βέβαιη πως θα το αναφέρουμε στην ιστοσελίδα μας και θα το αναδείξουμε…

Στην Αθήνα, συναντήθηκαν με την Αμερικανίδα υφυπουργό οι πάντες: ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η αμερικανική πρεσβεία στα κοινωνικά δίκτυα είδαμε την κ. Νούλαντ με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Έγινε η τριμερής συν ένας και το έκρυψαν; Διότι την τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα, η αμερικανική πρόταση ήταν η εξής: να πραγματοποιηθεί η τριμερής των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου με την κ. Νούλαντ, αντί του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Και, αν δεν με απατά η μνήμη μου, και οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Τι άλλαξε; Αν δεν ενοχλούμε, μπορούν οι κ. Δένδιας και Κασουλίδης να μας διαφωτίσουν;

Μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, η κ. Νούλαντ έγραψε τα εξής στον λογαριασμό της, στο Twitter:

“Ευχαριστώ, τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια, Yair Lapid και Ιωάννη Κασουλίδη, που με αφήσατε να μπω στο τριμερές σας γεύμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη συνεργασία 3+1 -Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, + ΗΠΑ”.

Το ερώτημα είναι σε ποιο επίπεδο θα γίνει αυτή η τριμερής συν ένας. Θα είναι σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών;

Η κ. Νούλαντ είναι μία προβεβλημένη αξιωματούχος των δημοκρατικών κυβερνήσεων. Σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο σε σχέση με την Τουρκία, οι θέσεις της δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι καλές. Έχει μία …κλίση προς την Τουρκία. Και αυτό είναι αντίθετο με τα συμφέροντα και της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Όσοι σεβόμαστε τη Δημοκρατία και όσοι αγαπάμε την Ελευθερία έχουμε υποχρέωση να τασσόμαστε εναντίον κάθε εισβολής και κάθε κατοχής. Ναι, συμφωνούμε με τους Αμερικανούς ότι οι εισβολείς και κατακτητές πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκληρές κυρώσεις. Θα έλεγα και με στρατιωτική εκστρατεία εναντίον των εισβολέων και των κατακτητών.

  • Αλλά δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά. Η Τουρκία είναι εισβολέας και κατακτητής. Θύμα της είναι και η Κύπρος. Από το 1974. Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Και τι κάνει γι’ αυτά η Αμερική; Στηρίζει τον εισβολέα και κατακτητή.

Με τη στάση αυτή, η Αμερική χάνει τα δίκαια της. Και χάνει και το «παιγνίδι» στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η προπαγάνδα των Ρώσων στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχει σαρώσει τους Αμερικανούς. Ακριβώς επειδή οι πολίτες δεν ανέχονται άλλο τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά.

Ο απερχόμενος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, που πάλεψε τόσο πολύ για να αλλάξει η αμερικανική στάση έναντι της Ελλάδας, θα πρέπει να εξηγήσει στην κ. Νούλαντ, με την οποία γνωρίζονται πολύ καλά από τα χρόνια της Ουκρανίας, ότι η ρωσική προπαγάνδα και η ρωσική διείσδυση δεν αντιμετωπίζονται με όμορφα λόγια, αλλά με πράξεις.

Επειδή είμαι εξ αυτών που υπέστη τα fake news της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, έχω να πω στους συμμάχους και φίλους Αμερικανούς, ότι η ρωσική μαύρη προπαγάνδα είναι έτη μπροστά.

Η ανακοίνωση της νέας στρατηγικής συνεργασίας της Αμερικής με την Τουρκία, ειδικά στο θέμα της άμυνας, ανησυχεί βαθύτατα τους πολίτες στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως απέδειξαν οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Το χειρότερο που συμβαίνει είναι ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες των Αμερικανών αναφορικά με την Τουρκία, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των Ρώσων, οι οποίοι έχουν μολύνει την ελληνική και την κυπριακή κοινωνία με τα ψέματα τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, σαν Ελληνισμός, ότι όταν η Δύση έστρεψε την πλάτη στον Ερντογάν, αυτός που έσπευσε να την βοηθήσει ήταν ο «Ξανθός Ορθόδοξος Ηγέτης» του «Ξανθού Ορθόδοξου Έθνους». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εναι Χριστιανός Ορθόδοξος για την τσέπη του, βασικά…

Αλλά, επαναλαμβάνω, ότι οι Αμερικανοί με τις λάθος αποφάσεις τους, ευθύνονται για την αλαζονεία του Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να εξυπηρετεί τον Πούτιν και να «σπάει» τη Δυτική Συμμαχία για χάρη του.

Ελπίζουμε ότι η κ. Νούλαντ θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον έχοντας αλλάξει τις θέσεις της. Ακριβώς διότι εξυπηρετούν τη ρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα και την Κύπρο και είναι εις βάρος των αμερικανικών στρατηγικών συμφερόντων…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τρομακτική καταγγελία του Λευκού Οίκου εναντίον του Πούτιν: Οι θηριωδίες στην Μπούτσα ήταν μέρος σχεδίου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: