Και την Παναγία των Παρισίων θα ξαναχτίσω, τί άλλο θέλετε; Τα δίνει όλα ο Μακρόν ενόψει β’ γύρου εκλογών [photos, videos]

O Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται το εργοτάξιο στην Παναγία των Παρισίων. EPA/IAN LANGSDON / POOL




Ακριβώς τρία – από τη μέρα που ξέσπασε η τρομερή φωτιά επέφερε ανυπολόγιστες καταστροφές στην Νοτρ Νταμ, κι ενώ ο καθεδρικός ναός του Παρισιού κι ένα από τα σύμβολα της “πόλης του φωτός” παραμένει κλειστός για το κοινό, δέχθηκε την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα για τους καθολικούς και 3η θλιβερή επέτειος από την πυρκαγιά που συγκλόνισε όλο τον κόσμο την 1η Απριλίου του 2019, αλλά και 9 μέρες πριν τον κρίσιμο β΄γύρο των προεδρικών εκλογών που φέρνει τον Μακρόν αντιμέτωπο με την ακροδεξιά Λεπέν.

Η βασική κατηγορία που στοίχισε στον απερχόμενο πρόεδρο ήταν το “αυτοκρατορικό” προφίλ που του αποδίδεται – η ενασχόλησή του με τα μεγάλα και σπουδαία κι όχι τα λαϊκά προβλήματα.

Η σημερινή εικόνα του μάλλον θέλει να δώσει μια απάντηση και σ’ αυτό. Με προστατευτικό κράνος, ανάμεσα σε εργάτες στο εργοτάξιο της Παναγίας των Παρισίων ο Μακρόν επιτηρεί τα έργα αλλά το μυαλό του τρέχει στις κάλπες.

“Θα ξαναχτίσουμε την Παναγία των Παρισίων ακόμη πιο όμορφη”, είπε ανάμεσα στα άλλα.

 EPA/IAN LANGSDON / POOL

 

 EPA/IAN LANGSDON / POOL
 EPA/IAN LANGSDON / POOL

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: