Και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στον κατάλογο του ΑΚΕΛ: Μαζί με τους Αχιλλέα Δημητριάδη και Στέλιο Πλατή

FILE PHOTO: United Nations Secretary General’s (UNSG) former advisor Jane Holl Lute (R) during a meeting with (L-R) Cyprus President Nicos Anastasiades, Foreign Minister Nicos Christodoulides, the Greek Cypriot negotiator Andreas Mavroyiannis and the director of the president’s diplomatic office Kyriakos Kouros at the Presidential Palace in Nicosia, Cyprus. EPA, CYPRIOT PRESS OFFICE HANDOUT




Ανάμεσα στα φαβορί για να λάβει το χρήσιμα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές φαίνεται να είναι και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μετά την παραίτησή του από την θέση του διαπραγματευτή για το Κυπριακό, μετέδωσε το κυπριακό κανάλι Omega.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προβάλλει η εφημερίδα ο Φιλελεύθερος και επιβεβαιώνονται από πηγές του κόμματος της Εζεκίας Παπαϊωάννου, το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη βρίσκεται στην λίστα επιλογών του ΑΚΕΛ μαζί με τους Αχιλλέα Δημητριάδη και Στέλιο Πλατή.

Το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στις επιλογές του ΑΚΕΛ. Πρόκειται για έναν πετυχημένο διπλωμάτη με πλούσιο βιογραφικό, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάστηκε τόσο με την Κυβέρνηση του Τάσου Παπαδόπουλου, διετέλεσε υφυπουργός προεδρίας επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια καθώς και διαπραγματευτής επί Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Στο ΑΚΕΛ πάντως δηλώνουν πως τίποτα δεν έχει κλειδώσει και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Μαΐου αφού πρώτα τεθεί η μικρή λίστα των πιθανών υποψήφιων στις κομματικές ομάδες βάσεις.

Τις πληροφορίες που δείχνουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να κερδίζει έδαφος στις επλογές του ΑΚΕΛ κλήθηκε να σχολιάσει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Μήπως ο κ. Μαυρογιάννης επιλέγει να κατέλθει στην κούρσα για την υποψηφιότητα που αφορά στις προεδρικές εκλογές και τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ;» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

  • Μπαράζ επαφών

Την ίδια ώρα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης που επίσης βρίσκεται ψηλά στις επιλογές του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Καρογιάν στον οποίο ανέλυσε το προεκλογικό του πρόγραμμα.

«Αυτή η προσπάθεια θα διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών μας σε αυτή τη χώρα, και οι τρεις πυλώνες που θέτουμε: το τίμιο κράτος, η Κύπρος για το 2035 και ότι η Λύση μας συμφέρει, πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή αρχή για να γίνει αυτή η διαδικασία», ανέφερε ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης.

«Είχα και εγώ την ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες μας να εξηγήσουμε τη θέση της Δημοκρατικής Παράταξης για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ή ακόμη –αν αυτό δεν είναι εφικτό- κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής», επισήμανε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ. Μάριος Καρογιάν.

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το σκηνικό στα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ αναμένουν την εξαγγελία της υποψηφιότητας του τέως υπουργού εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη προκειμένου οι παρασκηνιακές επαφές να λάβουν επίσημο χαρακτήρα και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Χάσανε το παιγνίδι: Όταν ο μετανοημένος εοκαβητατζής και χρόνια βουλευτής του ΔΗΣΥ βρίζει τον Νίκο Χριτοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: