Και ιστότοπο για εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαχητών δημιούργησε η Ουκρανία

Ουκρανοί στρατιώτες ελέγχουν κατεστραμμένες ρωσικές θέσεις στην Μάλα Ρόχαν, κοντά στο Χάρκοβο, πόλη που ανεκατέλαβε ο ουκρανικός στρατός. EPA/VASILIY ZHLOBSKY




Το Τμήμα Εκπαίδευσης (G7) της Διοίκησης των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας (TDF) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ξεκίνησε έναν εκπαιδευτικό ιστότοπο “για να παρέχει στους Ουκρανούς πολίτες βασικές στρατιωτικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την προστασία της χώρας .”

Ο ιστότοπος παρέχει ποικίλα άρθρα και εκπαιδευτικά βίντεο για διάφορα θέματα, από βασικές πρώτες βοήθειες και οδηγίες για ενδεχόμενη επίθεση με χημικά όπλα, έως και τη λειτουργία ενός κατευθυνόμενου με υπέρυθρες πυραύλου FGM-148.

Αν και είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας, ο ιστότοπος απευθύνεται κυρίως σε μαχητές των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας , χρησιμεύοντας ως αποτελεσματική τράπεζα δεδομένων στρατιωτικών πληροφοριών για να βοηθήσει στην εκπαίδευση στην οποία οι νεοσύλλεκτοι ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση διαφορετικά.

“Οδηγός δράσης” κατά της  Ρωσίας

«Κάθε μαχητής των δυνάμεων εδαφικής άμυνας θα υποβληθεί στην απαραίτητη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον εχθρό », δήλωσε ο επικεφαλής του αρχηγείου των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας, Ταξίαρχος Σεργκέι Σόμπκο.

“Ο ιστότοπος και η πλατφόρμα θα επιτρέψουν σε χιλιάδες υπερασπιστές σε ολόκληρη τη χώρα να αυξήσουν τα προσόντα τους και να αποκτήσουν τις γνώσεις που χρειάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο μέλλον, θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόρους επίσης για να προετοιμάσουμε τους Ουκρανούς πολίτες για εθνική αντίσταση”, εξήγησε.

Ο ιστότοπος παρέχει λεπτομερείς επεξηγήσεις και επιδείξεις για τη χρήση όπλων που γνωρίζουν ήδη τα περισσότερα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως το πιστόλι Makarov 9 mm ή το AK-74.

Ωστόσο, εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία καθώς αυξάνεται η  εισροή ξένης στρατιωτικής βοήθειας με ξένα όπλα με τα οποία ο μέσος Ουκρανός στρατιώτης δεν είναι εξοικειωμένος. Πόσο μάλλον οι πολυάριθμοι νεοσύλλεκτοι.

Μερικά από τα πιο περιζήτητα όπλα είναι  πύραυλοι και ρουκέτες κατά τεθωρακισμένων, απαραίτητα για την αντιμετώπιση των ρωσικών τανκς και οχημάτων, με τις δυτικές χώρες να στέλνουν στην Ουκρανία  τις δικές της παραλλαγές η κάθε μια, οι οποίες λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο, δημιουργώντας έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών χρήσης.

Ο ιστότοπος παρέχει άρθρα, βίντεο και επεξηγηματικές πληροφορίες για τον αμερικανικό πύραυλο FGM-148, το 84-MM “Carl Gustav” και ακόμη και το RGW90 HH του Ισραήλ, ή “Matador”, όπως αποκαλείται τοπικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη δημιουργία μιας πιο περιεκτικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκμάθησης που θα είναι διαθέσιμη στους μαχητές των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας σε όλη τη χώρα, καθώς και για την προετοιμασία του άμαχου πληθυσμού στο μέλλον.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Eφτασφράγιστο μυστικό οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία: Η Μόσχα επιχειρεί να εξαγοράσει τη σιωπή των συγγενών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: