Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ στον κόσμο: Ανήκε σε Ρώσο ολιγάρχη – Με πισίνα 80 μέτρων και δύο ελικοδρόμια [video]

File Photo ο superyacht Dilbar μήκους 512 ποδιών φέρει σημαία στα νησιά Κέιμαν Screenshot via YouTube video Kings of Luxury




Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι κατέσχεσαν το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του κόσμου στο Αμβούργο, αφού διαπίστωσαν ότι ανήκει στην αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη, γεννημένου στο Ουζμπεκιστάν, Αλισέρ Ουσμάνοφ.

Η ΟμοσπονδιακήAστυνομία είπε ότι, μετά από «εκτεταμένες έρευνες» , μπόρεσε να διαπιστώσει ότι ο ιδιοκτήτης είναι η Gulbakhor Ismailova, η αδερφή του κ. Usmanov.

Το superyacht Dilbar μήκους 512 ποδιών φέρει σημαία στα νησιά Κέιμαν και είναι εγγεγραμμένο σε μια εταιρεία χαρτοφυλακίου στη Μάλτα – δύο τραπεζικοί παράδεισοι όπου οι δισεκατομμυριούχοι συχνά αποκρύπτουν τον πλούτο τους.

Κυκλοφόρησε το 2016 με αναφερόμενο κόστος άνω των 648 εκατομμυρίων δολαρίων (493 εκατομμύρια λίρες) και διαθέτει μια πισίνα 80 ποδιών και δύο ελικοδρόμια, καθιστώντας το το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ που έχει κατασκευαστεί ποτέ από άποψη χωρητικότητας.

Η γερμανική αστυνομία δήλωσε ότι οι αρχές εργάστηκαν στις Βρυξέλλες για να διασφαλίσουν ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εφαρμοστούν στον ιδιοκτήτη.

Όπως δήλωσαν, το γιοτ, το οποίο βρίσκεται σε ναυπηγείο στο λιμάνι του Αμβούργου, δεν μπορεί πλέον να πωληθεί, να ενοικιαστεί ή να φορτωθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα οικονομικές κυρώσεις κατά του κ. Usmanov, ενός μεγιστάνα της βιομηχανίας μετάλλων, για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Mε πληροφορίες από dailymail.co.uk

Σε ηλικία 101 χρονών ανέλαβε διευθύντρια στο αεροδρόμιο του Τορόντο: Οι φίλοι της την αποκαλούν Τυφώνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: