Θρίλερ με την κατάπαυση πυρός στο Αzovstal για την αποχώρηση των αμάχων: Oι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιθέσεις υποστηρίζουν οι Ουκρανοί

File photo Ηλικιωμένη γυναίκα με ένα μωρό σε μικρό βαν που εκκενώνει αμάχους από την μαρτυρική Μαριούπολη. EPA/ROMAN PILIPEY




Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να επιτίθενται στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρέστοβιτς.

«Ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των αμυντικών γραμμών μας στην περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πυροβολικό… ανοίγοντας πυρ με άρματα μάχης και προσπαθώντας να προωθηθεί με ομάδας εφόδου, παραβιάζοντας την εντολή του ίδιου τους του ανώτατου διοικητή», είπε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες προκειμένου να επιτρέψουν σε αμάχους να εγκαταλείψουν το υπό πολιορκία εργοστάσιο Αζοφστάλ, στην μαρτυρική Μαριούπολη, από τις 14.00 ώρα Μόσχας (14.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο μπορούν να φύγουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξουν.




Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

 

Χτυπούν ανηλεώς κεντρική και δυτική Ουκρανία οι Ρώσοι: Επιθέσεις σε 5 σιδηροδρομικούς σταθμούς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: