Θραύσμα του Τιμίου Σταυρού ίσως να βυθίστηκε μαζί με το Moskva, λέει το Business Insider: Προσφορά της Ρωσικής Εκκλησίας στον Στόλο

File photo: Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Εκκλησίας Κύριλλος το 2020 στην λειτουργία για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Screenshot via YouTube/Russian Church




Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Moskva” που βυθίστηκε χθες πιθανόν – πέραν των άλλων – να μετέφερε κι ένα πολύτιμο ιερό λείψανο, γράφει σήμερα το Business Insider.

Oπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ρεπορτάζ του 2020 προκαλεί σήμερα το ερώτημα κατά πόσον το πλοίο μετέφερε στον βυθό κι ένα ιδιαίτερα πολύτιμο χριστιανό λείψανο, ένα κομμάτι του “Τίμιου Σταυρού”.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι το λείψανο είχε παραδοθεί στον  αρχηγό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχο Ιγκόρ Οσίποβ, και βρισκόταν στην έδρα του στόλου έτοιμο να παραδοθεί στο πλοίο “σύντομα” ανέφερε εκείνη την εποχή το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass .

Το εν λόγω λείψανο είναι ένα κομμάτι τιμίου ξύλου μεγέθους μόλις μερικών χιλιοστών, το οποίο σύμφωνα με τους πιστούς είναι ένα κομμάτι του σταυρού πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός, ανέφερε το Tass. Αυτό το θραύσμα είναι ενσωματωμένο σε έναν μεταλλικό σταυρό του 19ου αιώνα που φυλάσσεται σε λειψανοθήκη.

H ναυαρχίδα Moskva είχε ένα παρεκκλήσι στο οποίο οι ναυτικοί μπορούσαν να προσεύχονται, είχε πει στο Tass ο Sergiy Khalyuta, αρχιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σεβαστούπολη. Είχε επίσης προσθέσει ότι το θραύσμα επρόκειτο να μεταφερθεί στο πλοίο κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη του, ενός ανώνυμου συλλέκτη.

Το Business Insider επισημαίνει στο δημοσίευμά του ότι δεν μπόρεσε να διαπιστώσει πότε το λείψανο μεταφέρθηκε τελικά στο Moskva ή αν βρισκόταν στο πλοίο τη στιγμή της βύθισης του πλοίου χθες Πέμπτη. Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

 

Με πληροφορίες από businessinsider.com

Φόβοι πως το βυθισμένο Moskva πήρε μαζί του πυρηνικά κι εκατοντάδες νεκρούς: Φήμες για σύλληψη του αρχηγού του Στόλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: