Η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης για το χαλλούμι σε ομάδα εργασίας της Κομισιόν

FILE PHOTO: Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. EPA/FREDERICK FLORIN




Συγκρότηση άτυπης ομάδας εργασίας με αντικείμενο την σωστή τήρηση των προδιαγραφών που προβλέπονται στο πλαίσιο του φακέλου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για το χαλλούμι/ hellim αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να αιτηθούν συμμετοχή τους στην ομάδα.

Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από μέχρι 10 άτομα, με ίση εκπροσώπηση της ε/κ και της τκ/ κοινότητας, και θα αποτελείται από εκπροσώπους οργανωμένων ομάδων. Ειδικότερα, μπορούν να αποτελούν εκπρόσωπους εμπορικών επιμελητηρίων, οργανώσεων παραγωγών αγροτικών ή γαλακτοκομικών προϊόντων, εκπροσώπων σχετικών επαγγελματικών ομάδων και εκπρόσωπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Αντικείμενο της ομάδας, η οποία θα συνεδριάζει περιοδικά, θα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και ορθών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων. Επίσης, η ομάδα αυτή θα επανεξετάσει τη λειτουργία του συστήματος ελέγχου για την παραγωγή του χαλλουμιού.

Στην ανακοίνωση της η Κομισιόν καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στην ομάδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 10 Μαΐου 2022.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Πλησίασαν τις 2500 τα κρούσματα στην Κύπρο: Δύο θάνατοι και 208 νοσηλευόμενοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: