Η Μεγάλη Βρετανία καλύπτει ουκρανικές επιθέσεις μέσα στη Ρωσία: Έκτακτη εαρινή σύναξη του ΝΑΤΟ για συντονισμό και νέα όπλα στο Κίεβο

File photo: Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Όστιν. EPA, JIM LO SCALZO




Αξιωματούχοι από περισσότερες από 40 χώρες πρόκειται να συγκεντρωθούν στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία,σήμερα, Τρίτη.

Με «οικοδεσπότες” τις ΗΠΑ θα διεξαχθούν συνομιλίες που αναμένεται να επικεντρωθούν στον τρόπο οπλισμού του Κίεβου ενάντια στη ρωσική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Επικεφαλής της συγκέντρωσης θα είναι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Κυριακή.

Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Μαρκ Μίλεϊ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, είπε στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του ότι βασικός στόχος των συνομιλιών στο Κίεβο ήταν ο συγχρονισμός και ο συντονισμός της αυξανόμενης βοήθειας ασφαλείας που περιλαμβάνει βαρύ οπλισμό, όπως πυροβολικό οβίδων, καθώς και οπλισμένα drones και πυρομαχικά, σύμφωνα με το Reuters.

Βρετανία: «Απολύτως νόμιμες» ουκρανικές επιθέσεις μέσα στη Ρωσία

Ο υφυπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Χίπι  είπε σήμερα το πρωί ότι είναι «απόλυτα θεμιτό η Ουκρανία να στοχεύει στο βάθος της Ρωσίας για να δημιουργήσει πρόβλημα στην επιμελητεία που συμβάλλει άμεσα σε θάνατο και σφαγή στο ουκρανικό έδαφος».

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι κτύπησε στόχους στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ και χθες ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από την περιοχή του Κουρσκ. Και οι τρεις ρωσικές περιοχές συνορεύουν με την Ουκρανία στα ανατολικά.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα  

Άλλαξε ρότα η Γερμανία για την Ουκρανία; Η Rheinmetall προσφέρει 88 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leopard I

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: