“Η αντίθεσή μας στη ρωσική εισβολή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών.” Απάντηση κυβέρνησης στη Ζαχάροβα

File photo Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει δήλωση της κας Ζαχάροβα ότι οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα θα απαντηθούν κατάλληλα δήλωσε: “Η αντίθεσή μας στη ρωσική εισβολή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών. Οι διμερείς μας σχέσεις βασίζονται σε αρχές και αξίες. Η χώρα σε αυτό είναι απόλυτη”.

Σχετικά με τη δίωξη του Ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αν η υπόθεση έχει σχέση με την Ελλάδα ο κ. Οικονόμου απάντησε πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις σε αυτή την έρευνα. “Αφορά υπόθεση όπου ένα πολύ μεγάλο ποσό ύψους 10 εκ δολαρίων χρησιμοποιήθηκε μέσα από διάφορες εταιρείες για την παράκαμψη κυρώσεων που αφορούσαν πάλι τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία με σκοπό να στηθεί στην Ελλάδα τηλεοπτικός σταθμός που προφανώς θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα αυτών που θα τον χρηματοδοτούσαν. Εμπλέκονται γνωστά πρόσωπα τα οποία είχαν ανάμειξη εκείνη την περίοδο και ως ιδιοκτήτες και ως γενικοί διευθυντές. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για να δοθούν απαντήσεις οι οποίες θα δώσουν εξηγήσεις σε μία σειρά από αλληλένδετα μεταξύ τους ζητήματα και φαινόμενα. Θα το παρακολουθούμε στενά”, απάντησε.

Ερωτηθείς γιατί δεν υπήρχε σύστημα πυρασφάλειας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη και “μόλις έχουμε το πόρισμα θα τοποθετηθούμε”.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στο χιονιά στην Αττική Οδό και η εταιρεία τους ζητά να υπογράψουν κείμενο το οποίο αναφέρει ότι δεν αξιώνουν άλλες διεκδικήσεις, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως “δικαιούνται να έχουν όποιες διεκδικήσεις τους επιτρέπει ο νόμος”. Πρόσθεσε επίσης ότι “δικαιούνται ταυτόχρονα την αποζημίωση αυτή με τον τρόπο που ανακοινώθηκε, σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε και με τη δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού”. Συμπλήρωσε ότι “δεν συνδέονται μεταξύ τους”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σχετική ερώτηση διέψευσε σενάρια για ρεύμα με δελτίο και για αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής για επτά μήνες.

Ερωτηθείς για την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη για απειλή και εκβίαση προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis , ο κ. Οικονόμου δήλωσε: “Ο κ. Βαξεβάνης είναι κατηγορούμενος για πολύ βαριά αδικήματα. Η έρευνα της δικαιοσύνης είναι σε εξέλιξη και η απολογία του στην ανακρίτρια. Κάνει ό,τι μπορεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του”.

Για την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων δήλωσε ότι θα πάρει το δρόμο της το επόμενο διάστημα και συμπλήρωσε: “Οι ευρωπαϊκές οδηγίες ενσωματώνονται και η ενσωμάτωσή τους μπορεί να εμπεριέχει πολλές φορές διεύρυνση ή και σημειακές παρεμβάσεις. Το ζήτημα είναι να την ενσωματώσουμε το πνεύμα που εκφράζει και ταυτόχρονα να τηρήσουμε όλες τις διαδικασίες που ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου θεσπίζει για να θωρακίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη πάντα βρίσκει λύσεις για όλα”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν. Αρμένης
Ελλάδα Αθήνα 

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ, δια της Ζαχάροβα, επιτίθεται στην Αθήνα: “Εχθρική κίνηση” οι 12 απελάσεις, “θα απαντήσουμε καταλλήλως”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: