Επαφές του Χριστοδουλίδη με στελέχη του ΔΗΚΟ: Τον Ιούνιο το χρίσμα του υποψηφίου στο ΑΚΕΛ (βίντεο)

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ, CNA




Φουλάρουν οι μηχανές στο ΑΚΕΛ προκειμένου μετά τη μικρή αναβολή λόγω του Πάσχα, να τρέξουν οι διαδικασίες για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, αναφέρει ρεπορτάζ του Δημήτρη Χατζηιωσήφ στο κανάλι Omega.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε επαφές με στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ).

Η ηγεσία του κόμματος αναμένεται να καταλήξει στο πρόσωπο ή και τα πρόσωπα που θεωρεί πως πληρούν τα κριτήρια στις συνεδρίες του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 και 8 Μαϊού αντίστοιχα, ενώ ακολούθως θα απευθυνθεί επίσημα στη βάση του κόμματος.

Οι οριστικές αποφάσεις στο ΑΚΕΛ μετατίθενται για τις αρχές Ιουνίου όπου και θα πραγματοποιηθεί η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη.

«Mε βάση τη διαδικασία που έχουμε στο κόμμα, θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις σε ένα έκτακτο παγκύπριο συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Ιούνιο, οπότε θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για να ξεκινήσουμε δουλειά για τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε πρώτο πλάνο στο ΑΚΕΛ βρίσκεται πλέον το όνομα του διπλωμάτη και παραιτηθέντα διαπραγματευτή για το Κυπριακό, Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η ηγεσία του κόμματος κινείται σε δύο επίπεδα.

Από τη μία επιχειρεί να επικοινωνήσει την επιλογή Μαυρογιάννη με τη βάση του κόμματος και να λάβει τον παλμό του κόσμου, και από την άλλη να διακρίνει κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του ΕΛΑΜ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται και η προσπάθεια νέων διαβουλεύσεων με το ΔΗΚΟ.

  • Ανοικτές πόρτες

«Eμείς πάντοτε έχουμε τις πόρτες μας ανοικτές για συναντήσεις, αλλά την ίδια ώρα έχουμε και τις διαδικασίες μας, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να τις ολοκληρώσουμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Στο ΔΗΚΟ πάντως μετά το ναυάγιο στις διαβουλεύσεις με το ΑΚΕΛ, ο κεραίες είναι στραμμένες στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του τέως υπουργού εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε και επαφές με στελέχη του κόμματος.

Στον δρόμο για τις τελικές τους αποφάσεις εισέρχονται ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ με την τάση να προκρίνει Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ εντός Μαϊου αναμένεται να εξαγγείλει αυτόνομη κάθοδο και το ΕΛΑΜ με υποψήφιο τον πρόεδρο του κόμματος Χρίστο Χρίστου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκφράζει αντίθεση σε κάθε πολεμική εισβολή: Το μήνυμα του για την Ανάσταση του Χριστού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: