Έφτασε και στην Κύπρο το Άγιο Φως: Το παρέλαβαν ο υπουργός Άμυνας και ο Έξαρχος τού Παναγίου Τάφου

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Αγίου Φωτός στο πολύπαθο νησί της Κύπρου. Φωτογραφία Lt Gen Dimokritos Zervakis, @chod_cy




Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, έφτασε το απόγευμα το Άγιο Φως με ιδιωτική πτήση από τα Ιεροσόλυμα.

Το Άγιο Φως παρέλαβε ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Έξαρχος τού Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Γύρω στις 19:00, κατέφθασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ο Σεβασμιώτατος, αφού παρέδωσε το εκ του Παναγίου Τάφου Άγιον Φως στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ευχήθηκε καλή Ανάσταση και πλούσια την Χάριν της Αναστάσεως του Κυρίου, μεταφέροντας ταυτοχρόνως και τις αδελφικές ευχές και χαιρετισμούς τού Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού ευχαρίστησε, ευχήθηκε με την σειρά του η αποψινή βραδιά να χαρίσει σε όλο τον κόσμο την ανεξάντλητη χαρά της νεκρεγέρσεως του Κυρίου μας.

Παρόντες κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός ήταν επίσης οι Επίσκοποι τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Έξαρχος τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου και άλλοι πιστοί.

Το Άγιον Φως μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους ναούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας για την τέλεση της αποψινής αναστάσιμης ακολουθίας.

Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα: Η μεταλαμπάδευσή του γίνεται ήδη στην ελληνική επικράτεια, σε όλους τους ορθόδοξους ναούς (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: