Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μαζικό τάφο στη μαρτυρική Μαριούπολη: Επεκτείνεται μέρα με τη μέρα..

Δορυφορική φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η Maxar και δείχνει επέκταση μαζικών τάφων δίπλα σε προϋπάρχον νεκροταφείο.Οι τάφοι είναι χωρισμένοι σε τέσσερις τομείς και επεκτείνονται από τις 23 Μαρτίου και μετά. EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT — MANDATORY CREDIT: SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES — THE WATERMARK MAY NOT BE REMOVED/CROPPED — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Δορυφορικές εικόνες από περιοχή κοντά στην πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης στην Ουκρανία δείχνουν έναν χώρο μαζικής ταφής – μήκους 30 μέτρων –  ο οποίος φαίνεται να έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να συμπεριλάβει περισσότερες από 200 νέες σορούς, έγινε σήμερα γνωστό από μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία.

Η Maxar Technologies ανέφερε πως η επανεξέταση φωτογραφιών από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου καταδεικνύει ότι η επέκταση ξεκίνησε μεταξύ της 23ης-26ης Μαρτίου.

Ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε ένα υπάρχον νεκροταφείο στο χωριό Μάνχους, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της μαρτυρικής Μαριούπολης, σύμφωνα με τη Maxar.

Σημειώνεται πως την ύπαρξη ομαδικού τάφου στον οποίο οι Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρουν τα θύματα της εισβολής τους, είχαν ανακοινώσει οι δημοτικές αρχές της Μαριούπολης.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Ωρα μηδέν για τη Μαριούπολη: Αντιστέκονται οι τελευταίοι πολιορκημένοι στο Αζοφστάλ * 120.000 άμαχοι “όμηροι” των Ρώσων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: