Δεν «μασάνε» πλέον οι Φινλανδοί: Πολύ πιθανό να μπούμε στο ΝΑΤΟ, η τεράστια πλειοψηφία είναι υπέρ

H Tytti Tuppurainen σε στιγμιότυπο βίντεο από τη συνέντευξή της στο SKYNEWS




Η υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Φινλανδίας, Τούτι Τουπουράινεν, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sky News ότι η «τεράστια πλειοψηφία» των ανθρώπων στη Φινλανδία υποστηρίζει πλέον την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε βεβαίως ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση και ότι το θέμα θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο, αλλά είναι «πολύ πιθανό» η Φινλανδία να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Η Τουπουράινεν είπε ακόμη ότι οι ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ήταν «βίαιες» και ότι ο πόλεμος είναι «ένα κάλεσμα αφύπνισης» στον κόσμο.

Ερωτηθείσα για την πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ τόσο της Φινλανδίας όσο και της Σουηδίας, είπε ότι «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να κάνει τις δικές της προβλέψεις ασφαλείας».

Η Τουπουράινεν πρόσθεσε: «Λοιπόν, ό,τι και να λέει η Ρωσία, φυσικά το ακούμε, αλλά λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις βάσει των συμφερόντων μας και των συνθηκών μας, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική κατάσταση».

Την Πέμπτη, η Ρωσία απείλησε ότι θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα ασφαλείας εάν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από SKYNEWS

Ο «έξαλλος Πούτιν», οι διαβεβαιώσεις των αυλικών και τα τουρκικά bayraktar που αποκοίμισαν τα ραντάρ του Moskva

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: