Bloomberg: Η ουδετερότητα του Ερντογάν μπορεί να ωθήσει την Τουρκία στο περιθώριο του ΝΑΤΟ…

File photo: Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Σε άρθρο γνώμης του Bobby Ghosh στο πρακτορείο Bloomberg, υποστηρίζεται ότι η επιθυμία του προέδρου της Τουρκίας να παραμείνει υπό την εύνοια του Putin κινδυνεύει να ωθήσει τη χώρα περαιτέρω στο περιθώριο του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος και ο Γάλλος πρόεδρος- μετά από χρόνια ανοιχτής εχθρότητας – βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία, καθώς ο καθένας προσπαθεί να μεσολαβήσει με τον Putin για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι επίδοξοι ειρηνοποιοί δεν έχουν σημειώσει πρόοδο με τον Ρώσο πρόεδρο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι Τούρκοι εισαγγελείς έχουν πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις των φεμινιστικών οργανώσεων απαιτώντας το κλείσιμο της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

Η οργάνωση We Will Stop Femicide (WWSF) έλαβε επιστολή που απαιτεί τη διάλυσή της για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τα μέλη της οργάνωσης θα αντιμετωπίσουν μια μακρά δικαστική μάχη για να παραμείνουν σε λειτουργία.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η οργάνωση παραβίασε το νόμο και ενήργησε ενάντια στους ηθικούς κανόνες.

Η Fidan Ataselim, γενική γραμματέας της WWSF, δήλωσε: «Δεν το βλέπουμε αυτό απλώς ως επίθεση εναντίον μας. Για εμάς, είναι μια επίθεση σε όλες τις γυναίκες της Τουρκίας, σε όλα τα κοινωνικά κινήματα, σε ολόκληρη τη δημοκρατική κοινή γνώμη».

«Πρόκειται για μια ακατανόητη ενέργεια», δήλωσε η Emma SinclairWebb, διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία.

«Είναι πολύ προκλητική», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Bobby Ghosh, πρακτορείο Bloomberg
ΕΠΙΣΗΣ: Guardian – Turkish women’s group targeted as Erdoğan fans flames of ‘culture war’

Η σημασία της Βόρειας Ελλάδας για το ΝΑΤΟ: Η Αλεξανδρούπολη προκαλεί δυσαρέσκεια στη Μόσχα αλλά και στην Άγκυρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: