Ζελένσκι: «Θα ξαναχτίσουμε ότι καταστρέφουν οι εισβολείς, η Ρωσία θα στραφεί και ενάντια στην Ευρώπη»

File photo: Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι EPA / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS




Με στόχο να αναπτερώσει το ηθικό των Ουκρανών πολιτών παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα λόγω του πολέμου, ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε νέο διάγγελμα την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι μίλησε για πολύ δύσκολες τις διαπραγματεύσεις, τόνισε πως η Μόσχα θα στραφεί και ενάντια στην Ευρώπη ενώ συμπλήρωσε ότι: «θα ξαναφτιάξουμε κάθε δρόμο και κάθε πόλη που καταστρέφουν οι εισβολείς».

«Οι Ρώσοι έχουν βάλει στην υπηρεσία του κακού μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και θέλουν να καταστρέψουν την Ουκρανία και θα στραφούν ενάντια στην Ευρώπη», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος στην αρχή του διαγγέλματός του για να συμπληρώσει: «Γι΄ αυτό συνεχίζουμε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις και περιμένουμε νεότερα το βράδυ».

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι ευχαρίστησε όσους πολεμούν για την Ουκρανία και σημείωσε: «Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα επαναφέρουμε κάθε δρόμο κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, το διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον νικήσουμε όσο μπορούμε.

Προστατέψτε τις πόλεις, προστατέψτε τα χωριά, προστατέψτε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Η ψυχή της Ουκρανίας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον. Κρατήστε την άμυνα ψηλά. Και προστατέψτε το κράτος. Μαζί θα νικήσουμε. Δόξα στην Ουκρανία.»

Τρομακτικό brain draιn από τη Ρωσία: Δεκάδες χιλιάδες νέοι και μορφωμένοι έφυγαν ήδη μακριά από τον εισβολέα Πούτιν

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: