Βαρκάκι με ουκρανική σημαία μπλοκάρει το γιγάντιο yacht του Αμπράμοβιτς: Βρήκε τελικά λιμάνι στην “ουδέτερη” Τουρκία [videos]

Μόλις που διακρίνεται η μικρή φουσκωτή βάρκα των διαδηλωτών με την σημαία της Ουκρανίας μπροστά στο γιγάντιο γιοτ του Αμπράμοβιτς στο λιμάνι του Μποντρούμ. Screenshot via YouTube.




Διαδηλωτές με μια μικροσκοπική φουσκωτή βάρκα μπήκαν μπροστά στο super yacht του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς καθώς έπλεε προς ελλιμενισμό στο θέρετρο Μπόντρουμ [Αλικαρνασσός] στις νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας, στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το πολυτελές γιοτ Solaris με σημαία Βερμούδων ελλιμενίστηκε στο νότιο λιμάνι της Τουρκίας καθώς η Άγκυρα δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το γιοτ είχε αναχωρήσει, μετά από αρκετές στάσεις, από το Μαυροβούνιο.

Μια ομάδα Ουκρανών που έφεραν ουκρανικές σημαίες με τις λέξεις «No War» επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος και προσπάθησαν να εμποδίσουν το γιοτ να ελλιμενιστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στον  Αμπράμοβιτς καθώς τον ενέταξε στη λίστα με τα άτομα που βρίσκονται αντιμέτωπα με δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λόγω των δεσμών τους με το καθεστώς Πούτιν.

Το Μαυροβούνιο δεν είναι στην ΕΕ, αν και αναμένεται να ενταχθεί το 2025, και το λιμάνι του Τιβάτ χρησιμοποιούνταν από αρκετούς Ρώσους ιδιοκτήτες superyacht.

Στη συνέχεια, η χώρα υπέγραψε τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο κατάσχεσης το Solaris, εφόσον παρέμενε στο λιμάνι.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει στενούς δεσμούς τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία. Έχει επικρίνει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, αλλά έχει επίσης τοποθετηθεί ως ουδέτερο μέρος που προσπαθεί να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο.

Η Τουρκία έχει κλείσει τα Τουρκικά Στενά που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα για τα περισσότερα ρωσικά πολεμικά πλοία, αλλά δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ούτε έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της στις ρωσικές πτήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπράμοβιτς έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από την Ιερουσαλήμ με το ιδιωτικό του τζετ πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα το επόμενο πρωί.

 

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

 

Στα παράλια της Τουρκίας στο ύψος της Κω το super yacht Solaris του Αμπράμοβιτς: Προσπαθεί να το σώσει από την κατάσχεση [στίγμα, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: