Tριάντα τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες στέλνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος (Κ) φωτογραφίζεται με εθελοντές μπροστά από πούλμαν που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ουκρανία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Η ανθρωπιστική βοήθεια για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ουκρανία, που συγκέντρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», αναχώρησε σήμερα παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη και του Ουκρανού Πρέσβη στην Ελλάδα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και αποτελείται από συγκεκριμένα είδη (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, σκηνές, υπνόσακοι, κουβέρτες, φάρμακα και αναλώσιμα κ.λπ.).

Μετά την Πολωνία όπου θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε, τα μέλη της αποστολής θα μεταβούν στα σύνορα με την Ουκρανία για να καταγράψουν τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και οικογενειών στην περιοχή που δέχεται τα κύματα από τις προσφυγικές ροές και να προσφέρουν φροντίδα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Η αποστολή του Οργανισμού αποτελείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού, γιατρό, διασώστες, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, εθελοντές, καθώς και Κινητή Ιατρική Μονάδα (Ασθενοφόρο) και λεωφορεία για τη μεταφορά — εφόσον υπάρξει ανάγκη — μητέρων και παιδιών από τα σύνορα της Ουκρανίας προς την Ελλάδα.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας δίνει μια νέα διάσταση στη συνεργασία ανάμεσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

Μιας συνεργασίας που αναπτύσσεται μέρα με την ημέρα και για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί ένα φορέα το έργο και η προσφορά του οποίου είναι γνωστά σε όλους μας».

Δίπλα στον Οργανισμό κατά την αναχώρηση της αποστολής, βρέθηκε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Υπουργείο και φυσικά όλους όσοι στηρίζουν στη χώρα του, που σήμερα δοκιμάζεται.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Τζαμάλα: Η πρόσφυγας πρώην νικήτρια της Eurovision τραγουδά για την πατρίδα της [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: