Το Ισραηλ διαψεύδει τον Ερντογάν: Δεν έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Ναφτάλι Μπένετ στην Τουρκία

Israeli Prime Minister Naftali Bennett chairs the weekly cabinet meeting in Jerusalem, 20 March 2022. EPA, Maya Alleruzzo, POOL




Αξιωματούχος του Ισραήλ δήλωσε σε εφημερίδα ότι δεν έχει προγραμματισθεί επίσκεψη του Πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ στην Τουρκια, μετά από δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε σε δημοσιογράφους επιστρέφοντας από την σύνοδο ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ότι «ο τομέας της ενεργειακής συνεργασίας θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα βήματα βελτίωσης των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ» και πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ θα μπορούσε και εκείνος να επισκεφθεί την Τουρκία».

«Η επίσκεψή του στην Τουρκία θα μπορούσε να σημάνει την απαρχή μίας νέας εποχής στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ», ανέφερε.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι λεπτομέρειες για μία τέτοια διμερή συνεργασία θα συζητήσουν οι Τούρκοι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας κατά την επίσκεψή τους στο Ισραήλ τον ερχόμενο μήνα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν, Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom ότι «δεν έχει προγραμματισθεί επίσκεψη του Πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ στην Τουρκία».

Πηγές του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει ήδη αποστείλει αίτημα καθορισμού ημερομηνίας των επισκέψεων των Τούρκων Υπουργών Εξωτερικών και Ενέργειας στο Ισραήλ. Ωστόσο, το τουρκικό αίτημα καθορισμού ημερομηνίας της επίσκεψης δεν έχει απαντηθεί προς το παρόν.

ΚΥΠΕ – Γαβριήλ Χαρίτος
Ισραήλ/ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σε εδαφικά ζητήματα «όπως η Κριμαία» η διαφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας λέει ο Ερντoγάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: