«Θέλω να πουλήσω το νεφρό μου»: Μεγάλη φτώχεια και τρομακτικές αναζητήσεις στις πόλεις της Τουρκίας

Τραμ στην Κωνσταντινούπολη Πηγή pexels.com/el-gr/@said-photography




Οι αναζητήσεις για τη φράση «θέλω να πουλήσω το νεφρό μου» στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 400 τοις εκατό μέσα σε ένα χρόνο, ενώ οι αναζητήσεις για επιδόματα ανεργίας σημείωσαν τεράστια αύξηση της τάξης του 5.000 τοις εκατό, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα BirGün.

Οι αναζητήσεις για πωλήσεις οργάνων ήταν πιο συχνές στις τρεις μεγάλες επαρχίες της χώρας, με τη δυτική Σμύρνη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Η Megacity Κωνσταντινούπολη και η πρωτεύουσα Άγκυρα ακολούθησαν τη Σμύρνη.

Η Τουρκία περιορίζει τις μεταμοσχεύσεις ζωντανών οργάνων μεταξύ στενών συγγενών και δωρητών που έχουν ελεγχθεί από τα συμβούλια δεοντολογίας του υπουργείου Υγείας. Η αφαίρεση οργάνων ενός ατόμου τιμωρείται με φυλάκιση έως και εννέα ετών και η πώληση ή η διευκόλυνση της πώλησης οργάνων επιφέρει την ίδια ποινή.

«Άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα επικοινωνούν με το Τουρκικό Ίδρυμα Νεφρών (TBV) για να πουλήσουν τα νεφρά τους», ανέφερε το TBV σε παλαιότερο άρθρο. «Όσοι βρίσκονται σε άθλιες καταστάσεις το αναζητούν χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι έγκλημα».

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε αρκετούς ξένους υπηκόους το Σάββατο για δύο διαφορετικές κατηγορίες εμπορίας οργάνων, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet .

Στο πρώτο περιστατικό, δύο Σύροι υπήκοοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους για απόπειρα αγοραπωλησίας νεφρού, ενώ ο Ιορδανός διαμεσολαβητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι Σύροι υπήκοοι δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον, αλλά είπαν στο συμβούλιο δεοντολογίας ενός νοσοκομείου ότι ήταν φίλοι για 14 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, το δίδυμο δωρητών και αποδεκτών, ο Ρώσος JB και ο Καζακστάν Μ.Β., συνελήφθησαν μαζί με έναν Ουκρανό υπήκοο που διευκόλυνε την πώληση. Και οι τρεις συνελήφθησαν στην πώληση που θα κόστιζε 10.000 δολάρια.

Η τουρκική λίρα έχασε το 44% της αξίας της το 2021 και η επίσημη ανεργία των νέων στη χώρα αυξήθηκε στο 22,3% τον Ιανουάριο . Τα πραγματικά στοιχεία εκτιμώνται πολύ υψηλότερα. Η χώρα παλεύει επίσης με τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δύο δεκαετιών και αναζητά μέτρα για να τον μειώσει.

Τα ποσοστά φτώχειας αυξήθηκαν στο 12,2 τοις εκατό το 2020 από το 10,2 του 2019 καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 άρχισαν να εμφανίζονται, σύμφωνα με το Bloomerg HT , και λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό 48,7 τοις εκατό τον Ιανουάριο του 2022, το ποσοστό πιθανότατα έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Οι όροι που σημείωσαν αύξηση αναζήτησης άνω του 5.000 τοις εκατό περιλαμβάνουν «συνθήκες επιδομάτων ανεργίας» και «χαμηλότερα επιδόματα ανεργίας».

Οι όροι «κατώφλι φτώχειας», «κατώφλι πείνας», «διατροφή φτώχειας για τις γυναίκες» και «Δίκτυο βαθιάς φτώχειας», το όνομα μιας οργάνωσης κατά της φτώχειας από τη βάση, είδαν αύξηση που κυμαίνονταν μεταξύ 5.000 τοις εκατό και 100 τοις εκατό.

Mε πληροφορίες από Ahvalnews.com

Αύξηση 36% κρουσμάτων στη Γαλλία μετά την άρση των μέτρων -Ρεκόρ κρουσμάτων και στη Γερμανία, 220.000 κατά μέσο όρο ημερησίως

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: