Στα πρόθυρα της καταστροφής η Τσέλσι, θα λειτουργεί με ειδική άδεια: Απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων – μετεγγραφών

File photo: Το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι στην πύλη του Στάμφορντ Μπριτζ EPA/NEIL HALL




Στην Chelsea FC απαγορεύτηκε σήμερα να πουλάει εισιτήρια αγώνα ή να υπογράφει νέους παίκτες και πρέπει να κλείσει το κατάστημα του συλλόγου μετά την προσθήκη του Roman Abramovich στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ρώσος ολιγάρχης έχει απαγορευτεί να κάνει συναλλαγές με ιδιώτες και επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου – πράγμα που σημαίνει ότι το σχέδιό του να πουλήσει το κλαμπ του Δυτικού Λονδίνου μάλλον ματαιώνεται.

Η ιδιότητα της Τσέλσι ως «σημαντικού πολιτιστικού αγαθού» σημαίνει ότι της έχει χορηγηθεί ειδική άδεια για να συνεχίσει να παίζει, αλλά ο Αμπράμοβιτς θα στερηθεί κάθε κέρδους.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι «υπάρχοντες κάτοχοι εισιτηρίων» – συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων με εισιτήρια διαρκείας – θα επιτρέπεται να παρακολουθούν αγώνες.

Ο σύλλογος δεν θα μπορεί να συμφωνήσει για νέα συμβόλαια, εμποδίζοντάς τον να συμμετάσχει στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά, αλλά το υπάρχον προσωπικό και οι παίκτες θα εξακολουθούν να πληρώνονται και να παρέχονται υπηρεσίες τροφοδοσίας στους αγώνες.

Δεν θα επιτραπεί στον Αμπράμοβιτς να πουλήσει την Τσέλσι, ενώ έχουν ληφθεί πρωτοφανή πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να επωφεληθεί από τις δραστηριότητές της

Η μορφή του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της Τσέλσι έχει φυσικά τεθεί υπό αμφισβήτηση, αλλά οι υπουργοί της κυβέρνησης έσπευσαν να επιμείνουν ότι οποιαδήποτε ζημιά θα περιοριστεί.

Η υπουργός Πολιτισμού Nadine Dorries ανέφερε στο Twitter: «Προτεραιότητά μας είναι να ζητήσουμε από αυτούς που επέτρεψαν στο καθεστώς Πούτιν να λογοδοτήσουν.

«Οι σημερινές κυρώσεις έχουν προφανώς άμεσο αντίκτυπο στην Τσέλσι και τους οπαδούς της. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος και το εθνικό παιχνίδι δεν θα πληγούν άσκοπα από αυτές τις σημαντικές κυρώσεις.

«Για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται και να λειτουργεί, εκδίδουμε ειδική άδεια που θα επιτρέψει την εκπλήρωση των αγώνων, την πληρωμή του προσωπικού και τους υπάρχοντες κατόχους εισιτηρίων να παρακολουθούν αγώνες, ενώ, πολύ σημαντικό, θα στερήσουμε από τον Αμπράμοβιτς να επωφεληθεί από την ιδιοκτησία του συλλόγου. .

«Γνωρίζω ότι αυτό φέρνει κάποια αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με το πρωτάθλημα και τους συλλόγους για να συνεχίσει να παίζεται το ποδόσφαιρο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν αυτές που επιδιώκονται. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι πολιτιστικά αγαθά και το θεμέλιο των κοινοτήτων μας. Δεσμευόμαστε να τους προστατεύσουμε».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Δεσμεύτηκε η περιουσία του Αμπράμοβιτς, στον αέρα η Τσέλσι: Μετά την ισοπέδωση της Μαριούπολης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: