Συγκλόνισε ο κωφός ηθοποιός Τρόι Κότσουρ: Κέρδισε το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο CODA

US actor Troy Kotsur reacts after winning the Oscar for Performance by an Actor in a Supporting Role for ‘CODA’ during the 94th annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, California, USA, 27 March 2022. EPA, ETIENNE LAURENT




Ο Αμερικανός ηθοποιός Τρόι Κότσουρ, κωφός εκ γενετής, έλαβε Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «CODA».

Ο 53χρονος καλλιτέχνης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος κωφός ηθοποιός που βραβεύτηκε από την αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου για την ερμηνεία του, με χιούμορ, αλλά και λεπτότητα και ευαισθησία, στον ρόλο του αφόρητα γκρινιάρη πατέρα, που μολαταύτα λατρεύει την οικογένειά του.

Ο Τρόι Κότσουρ, ο οποίος αφιέρωσε τη νίκη του στην «κοινότητα των κωφών και των ανθρώπων με αναπηρία», επευφημήθηκε στη νοηματική από αρκετούς προσκεκλημένους πηγαίνοντας να παραλάβει το αγαλματίδιο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τα στούντιο Ντίσνεϊ εξασφάλισαν χθες Κυριακή το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, με το «Ενκάντο, ένας κόσμος μαγικός», φιλμ που έχει σκηνικό την Κολομβία και αναφορές στον πολιτισμό και τις παραδόσεις της.

Το «Ενκάντο» αφηγείται τις περιπέτειες μιας συνηθισμένης έφηβης, της Μιραμπέλ, παιδιού οικογένειας κάθε μέλος της οποίας έχει μαγικές δυνάμεις, στην καρδιά των βουνών της Κολομβίας.

Επικράτησε έναντι μιας επικής περιπέτειας, επίσης των στούντιο Ντίσνεϊ, του «Η Ράια και ο τελευταίος δράκος», της δραματικής ταινίας «Flee», του «Luca» της εταιρείας Πίξαρ (θυγατρική της Ντίσνεϊ) και του φιλμ «Οι Μίτσελ και η εξέγερση των μηχανών», σε σκηνοθεσία του Μάικ Ριάντα .

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Χόλιγουντ, United States

Η Αριάνα ΝτεΜπόουζ κέρδισε το Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου: Για το ριμέικ του “Γουέστ Σάιντ Στόρι” με σκηνοθέτη τον Σπίλμπεργκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: