“Συγχωρούν” τον Άσαντ οι Εμίρηδες: Μετά βαϊων και κλάδων τον υποδέχθηκαν στο Ντουμπάι

UAE Vice President and Prime Minister, UAE Minister of Defenc and Emir of Dubai, Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum (R) and President of Syria Bashar Al Assad (L) during their meeting in Abu Dhabi, United Arab Emirates, 18 March 2022. EPA, MINISTRY OF PRESIDENTIAL AFFAIRS ABU DHABI HANDOUT




O Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ (Bashar Al-Assad) συναντήθηκε με τον ηγεμόνα του Ντουμπάι Σεΐχη Mohammed Rashid al-Maktoum στο Ντουμπάι κατά την πρώτη επίσκεψή του σε αραβικό κράτος από την έναρξη του πολέμου Συρία το 2011.

Ο Assad συναντήθηκε επίσης με τον πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη  Mohammed bin Zayed al-Nahyan.

Oι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τόνισαν τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων, καθώς και την πολιτική και ανθρωπιστική υποστήριξη προς τη Συρία και τον λαό της για την επίτευξη ειρηνικής λύσης σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων (WAM).

Σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι ο εκπρόσωπος του State Department Ned Price επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον παραμένει αντίθετη στις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων ή αποκατάστασης του AssadTo WAM είπε ότι οι πλευρές τόνισαν «τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και την αποχώρηση ξένων δυνάμεων» από την κατακερματισμένη χώρα όπου η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν όλες στρατιωτική παρουσία.

Συζήτησαν επίσης την πολιτική και ανθρωπιστική υποστήριξη για τη Συρία και τον λαό της προκειμένου να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ανέφερε το WAM.

Τα σημάδια προσέγγισης μεταξύ Assad και αραβικών κρατών αυξήθηκαν πέρυσι, ενώ γίνεται αναφορά στις πολιτικές και οικονομικές εκτιμήσεις για τα αραβικά κράτη που επιδιώκουν στενότερους δεσμούς με τον Άσαντ, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αντιμετώπισης της επιρροής του Ιράν και της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: Reuters – Syria’s Assad visits Dubai, first trip to Arab state since war began

Θα μπορούσε να φέρει ανατροπές; Μεσοβέζικη η πρόταση των Αμερικανών στην Τουρκία για το ρωσικό σύστημα S-400

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: