Τουλάχιστον 17.000 αντιαρματικοί και 2.000 αντιεροπορικοί Stinger στους Ουκρανούς: Σε μυστικό αεροδρόμιο καθημερινά 17 πτήσεις με πολεμοφόδια

File photo: Oυκρανοί στρατιώτες περιπολούν στο κέντρο του Κιέβου με αντιαρματικά οδοφράγματα να έχουν στηθεί στις κεντρικές αρτηρίες της ουκρανικής πρωτεύουσας. EPA, ZURAB KURTSIKIDZE




Το Πεντάγωνο έχει καταφέρει να επισπεύσει τις παραδόσεις πυρομαχικών για να βοηθήσει την ουκρανική αντίσταση στη ρωσική εισβολή με μια σταθερή ροή πτήσεων προς τις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας – με τα όπλα να καταλήγουν στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

  • Στην επιχείρηση αυτή σημαντικό ρόλο παίζει η προσγείωση έως και 17 αεροσκαφών την ημέρα σε μυστικό διάδρομο προσγείωσης σε άγνωστη χώρα κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των  αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μαρκ Μίλι, επισκέφτηκε το μυστικό αεροδρόμιο κοντά στα σύνορα, όπου επιθεώρησε την ιστορική προσπάθεια εξοπλισμού της Ουκρανίας καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή, μετέδωσε το CNN . 

  • Σε αυτές τις αποστολές συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον 17,000 αρντιαρματικοί πύραυλοι και επιπλέον2,000 αντιαεροπορικοί Stinger.

Ο Μίλι πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο σε μια σύντομη ανακοίνωση για το ταξίδι του, όπου συναντήθηκε με τον Πολωνό ομόλογό του και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα αμερικανικά στρατεύματα στη Λιθουανία.

Αξιωματούχοι άμυνας της Ουκρανίας έχουν αναφέρει ότι ενώ η Ρωσία συνεχίζει να εκτοξεύει πυρά μεγάλου βεληνεκούς κατά των ουκρανικών πόλεων και να σημειώνει κάποια εδαφικά κέρδη στο νότο της χώρας, δεν έχει ακόμη επιτεθεί στη μεταφορά προμηθειών, τη στιγμή που βίντεο δείχνουν αποδεκατισμένα ρωσικά φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν ότι κατέρριψαν ελικόπτερα και αεροσκάφη.

«Συνεχίζονται οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων εθνών να παρέχουν διαρκώς υλικό ενίσχυσης της ασφάλειας στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για τον τρόπο με τον οποίο φτάνει σ΄ αυτούς το συγκεκριμένο υλικό, αλλά γνωρίζουμε ότι φτάνει στον προορισμό του και ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν».

Ερωτηθείς στην ενημέρωση του Πενταγώνου εάν οι Ρώσοι προσπαθούν να εμποδίσουν ή να σταματήσουν τις αποστολές, ο Κίρμπι απάντησε αόριστα: «Αυτή η μεταφορά και αυτό το υλικό συνεχίζουν να ρέουν», είπε.

Η «συντριπτική πλειοψηφία» του πακέτου βοήθειας 350 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ανακοινωθεί για την Ουκρανία λίγες μέρες νωρίτερα  έχει παραδοθεί, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των πολεμοφοδίων περιλαμβάνονται 17.000 αντιαρματικοί εκτοξευτήρες και περίπου 2.000 αντιεροπορικοί πύραυλοί stinger.

Εν μέσω της επιτυχίας στη μεταφορά πυρομαχικών, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου παραδέχτηκε ότι υπήρχαν «προκλήσεις» στην πρόταση να μεταφέρει η Πολωνία μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία και στη συνέχεια να «αναπληρώσει» οι ΗΠΑ τις απώλειες με αμερικανικής κατασκευής F- 16 δευτ.

«Δεν είναι τόσο εύκολο όσο η απλή μετακίνηση αεροπλάνων», είπε τη Δευτέρα. Οι αξιωματούχοι έχουν υπόψη τους τον κίνδυνο να λάβουν μέτρα που θα μπορούσαν να καταλήξουν να αποτελέσουν αιτία πολέμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στείλει τώρα περίπου το 100% των δυνάμεων εισβολής του στην Ουκρανία , δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

Η Ρωσία δεν έκανε καμία άλλη κίνηση για να στείλει τάγματα από αλλού στη Ρωσία, είπε ο αξιωματούχος, καθώς επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα προσπαθεί τώρα να στρατολογήσει ξένους μαχητές – κυρίως από τη Συρία – για την αδιέξοδη προέλασή της.

Aκολουθεί βίντεο από την επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Λιθουανία.

Πηγή: Daily Mail

 

ΗΠΑ: Έρχεται νόμος για εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικών ενεργειακών προϊόντων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: