Σε δημοπρασία το βραβείο του για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες: Ο Ρώσος νομπελίστας δημοσιογράφος Μουράτοφ

FILE PHOTO Ο βραβευθείς με το Νόμπελ Ειρήνης Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ H εφημερίδα του Νόβαγια Γκαζέτα αφού λογοκρίθηκε έκλεισε EPA/MAXIM SHIPENKOV




Ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης το 2021 δήλωσε ότι θα δημοπρατήσει το Μετάλλιο του Νόμπελ του για να συγκεντρώσει κεφάλαια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο Μουράτοφ ζήτησε σήμερα Τρίτη μέσω της ανεξάρτητης εφημερίδας Novaya Gazeta, την οποία εκδίδει ο ίδιος, οι άνθρωποι «να μοιραστούν με τους πρόσφυγες, τους τραυματίες και τα παιδιά που χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη αυτό που είναι πολύτιμο για τους ίδιους και έχει αξία για τους άλλους».

Ο Μουράτοφ ζήτησε από τους οίκους δημοπρασιών να του αναφέρουν κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα για την διοργάνωση του πλειστηριασμού.

Ο Μουράτοφ είχε δηλώσει πέρυσι ότι χάρισε το μερίδιό του από το βραβείο Νόμπελ για σκοπούς, όπως ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, ένα ξενώνα στη Μόσχα για τη φροντίδα ανάπηρων παιδιών. Είχε πει χαρακτηριστικά ότι δεν θα κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του.

Με πληροφορίες από Associated Press

Οι ρωσικές αρχές μπλοκάρουν την ιστοσελίδα του γαλλικού καναλιού Euronews

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: