Ή θα την χαρίσει ή θα την καταστρέψει: Το δίλημμα Αμπράμοβιτς για την αγαπημένη του Τσέλσι

File photo: Το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι στην πύλη του Στάμφορντ Μπριτζ EPA/NEIL HALL




Σε αδιέξοδο βρίσκεται πλέον η Τσέλσι μετά την επιβολή κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στον ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς για τις σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δραματικές εξελίξεις της Πέμπτης βάζουν ουσιαστικά «φρένο» στην πώληση του συλλόγου από τον Ρώσο ολιγάρχη.

Ωστόσο, η Τσέλσι μπορεί να ζητήσει ειδική απαλλαγή, η οποία θα εξεταζόταν εάν η κυβέρνηση κρίνει την αλλαγή ιδιοκτησίας προς το συμφέρον του συλλόγου, υπό τον όρο ότι δεν ωφελεί τον Αμπράμοβιτς.

Σε αυτό το σενάριο, είναι πιθανό η κυβέρνηση να αναλάβει τον έλεγχο της πώλησης και τα έσοδα να παγώνουν ή να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό ταμείο, πιθανώς για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Αμπράμοβιτς δηλαδή έχει πλέον δύο επιλογές: να συμφωνήσει με τους όρους της κυβέρνησης και να χάσει τον σύλλογο για το τίποτα ή να αφήσει την Τσέλσι σιγά σιγά να απαξιώνεται.

Είναι πιθανό ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος να προχωρήσει στην πώληση για να διασφαλίσει το μέλλον του συλλόγου, παρόλο που αυτό σημαίνει ότι δεν θα λάμβανε ούτε μια δεκάρα για ένα περιουσιακό στοιχείο που ήθελε να πουλήσει για £3 δισ. την περασμένη εβδομάδα.

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου είχαν συνομιλίες το βράδυ της Πέμπτης με την κυβέρνηση εν μέσω ανησυχιών ότι θα δυσκολευτεί να ολοκληρώσει η προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης.

Οι Μπλε μπορεί να χάσουν εκατομμύρια έσοδα από χορηγίες μετά τις εξελίξεις της Πέμπτης.

Οι χορηγοί που διαφημίζονται στις φανέλες έθεσαν σε αναμονή τη συμφωνία τους των 40 εκατομμυρίων λιρών και η Nike, η οποία συμφώνησε σε 15ετές συμβόλαιο 900 εκατομμυρίων λιρών το 2016, σκέφτεται να αποχωρήσει.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα κόστιζε στο σύλλογο 540 εκατομμύρια λίρες.

Τη δεινή κατάσταση της Τσέλσι εκμεταλλεύονται οι υπόλοιποι σύλλογοι της Premier League. Ήδη δύο παίκτες που επρόκειτο να υπογράψουν για να ενταχθούν στην ακαδημία του συλλόγου έχουν κρούσεις από άλλες ομάδες, δεδομένης της απαγόρευσης στους Μπλε να εντάξουν στο δυναμικό τους νέα ταλέντα.

Απαγορευτικό για εισιτήρια, έξοδα και συμβόλαια

Αυτοί δεν είναι οι μόνοι περιορισμοί που αντιμετωπίζει η Τσέλσι. Ο σύλλογος δεν μπορεί να πουλήσει εισιτήρια για τους αγώνες του , αναγκάστηκε να κλείσει τη μπουτίκ του συλλόγου ενώ δεν μπορεί πλέον να κάνει κρατήσεις για το ξενοδοχείο Stamford Bridge.

Επίσης δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ή να πουλήσει παίκτες , να προσφέρει νέα συμβόλαια ενώ έχει τεθεί περιορισμός του κόστους για τα εκτός έδρας παιχνίδια στις 20.000 λίρες.

Επίσης μπορεί να πληρώνει μόνο «λογικά έξοδα» για τη φιλοξενία αγώνων εντός έδρας, «που δεν υπερβαίνει τις 500.000 £ ανά αγώνα, ανά ομάδα».

Μέχρι στιγμής δεν έχει απαγορευτεί η δυνατότητα του συλλόγου να έχει έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, ενώ κανονικά θα συνεχίσουν να γίνονται οι πληρωμές των παικτών και του προσωπικού.

Ο σύλλογος αναμένεται να ζητήσει διευκρινήσεις σχετικά με τα συμβόλαια, καθώς πολλά λήγουν στο τέλος της σεζόν. Με τα έως τώρα δεδομένα η Τσέλσι δεν μπορεί να ανανεώσει κανένα συμβόλαιο – δηλαδή οι αμυντικοί Αντόνιο Ρούντιγκερ, Αντρέας Κρίστενσεν και Σέζαρ Αζπιλικουέτα θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι.

Ο προπονητής Τόμας Τούχελ και οι παίκτες του μίλησαν από τους υπεύθυνους του συλλόγου πριν από τη νίκη της Πέμπτης το βράδυ στη Νόριτς και τους προέτρεψαν να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο, παρά την τεράστια αβεβαιότητα.

Εν τω μεταξύ, ο Πατ Νέβιν, ο οποίος έπαιξε για τον σύλλογο 193 φορές, αργότερα αποκάλυψε στο BBC 5Live ότι ορισμένα μέλη του προσωπικού του συλλόγου είχαν ήδη «εν μέρει απολυθεί» μετά τις οικονομικές κυρώσεις της Πέμπτης.

Ο πρώην σταρ των Μπλε, ο οποίος εξακολουθεί να γράφει για την ιστοσελίδα του συλλόγου, προειδοποίησε επίσης ότι το μέλλον της Τσέλσι παραμένει «σε σοβαρό κίνδυνο» και κάλεσε τον Αμπράμοβιτς να πουλήσει στους «σωστούς ανθρώπους».

ΠΗΓΗ: dailymail.com

Προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ με το φάουλ του Κούρτιτς: Νίκησε 1-0 την Γάνδη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: