Ρωσικά Σουχόϊ οπλισμένα με πυρηνικά πέταξαν πάνω από τη Σουηδία στις 2 Μαρτίου

Φωτογραφία από το σουηδικό δίκτυο tv4




Δύο από τα ρωσικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον σουηδικό εναέριο χώρο κοντά στο Γκότλαντ στις 2 Μαρτίου ήταν οπλισμένα με πυρηνικά όπλα, αναφέρει το σουηδικό δίκτυο TV4 Nyheter.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το κανάλι, η παραβίαση ήταν σκόπιμη πράξη με σκοπό να τρομοκρατήσει τη Σουηδία.

Ήταν στις 2 Μαρτίου όταν ένας ασυνήθιστος σχηματισμός απογειώθηκε από τη ρωσική αεροπορική βάση Καλίνινγκραντ: Επρόκειτογια Ηταν τέσσερα αεροπλάνα, δύο Sukhoi (Σουχόϊ) 24 που συνοδεύονταν από άλλα δύο μαχητικά Sukhoi 27.

Σύμφωνα με πηγές του TV4 News, τα δύο αεροπλάνα επίθεσης ήταν οπλισμένα με πυρηνικά όπλα. Λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Σουηδική Πολεμική Αεροπορία ήταν σε αυξημένη επιφυλακή και μπόρεσε να δει από νωρίς ότι οι Ρώσοι πιλότοι είχαν θέσει πορεία για το Γκότλαντ.

Το θεωρούμε συνειδητή πράξη. Το οποίο είναι πολύ σοβαρό ειδικά από τη στιγμή που είστε μια εμπόλεμη χώρα», λέει ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Carl-Johan Edström.

Θα μπορούσε το σχέδιο να μην πάει σωστά;

“Έχουμε αναλύσει το περιστατικό και φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω τη διάπραξη σφαλμάτων, αλλά όλα δείχνουν ότι ήταν συνειδητή πράξη. Ότι παραβίασαν τα σύνορα της Σουηδίας, λέει ο Καρλ-Γιόχαν Έντστρομ.

Η παραβίαση του σουηδικού εδάφους διήρκεσε περίπου ένα λεπτό. Η Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε δύο JAS 39 Gripens που θα μπορούσαν να τραβήξουν φωτογραφίες των εισβολέων. Τότε επιβεβαιώθηκε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα ήταν οπλισμένα με πυρηνικά όπλα.

Ηταν ένα σημάδι εναντίον της Σουηδίας ότι «έχουμε πυρηνικά όπλα και θα μπορούσαμε επίσης να εξετάσουμε τη χρήση τους»,λέει ο Stefan Ring, ειδικός στρατιωτικής στρατηγικής στο σουηδικό δίκτυο.

Με πληροφορίες από ΤV4Se

Γιατί η Μαριούπολη είναι τόσο σημαντική για Ρώσους και Ουκρανούς: Τα πλεονεκτήματά της, η καταδίκη της…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: