Fake news από τους Ρώσους: “Ψέμα” η τραυματισμένη έγκυος ισχυρίζονται για να καλύψουν τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

A handout satellite image made available by Maxar Technologies shows destroyed buildings and homes in Mariupol, Ukraine, 09 March 2022. Extensive damage is noted to the civilian infrastructure in and around the city, including residential homes, high-rise apartment buildings, grocery stores and shopping centers, Maxar says. EPA, MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT — MANDATORY CREDIT: SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με σημερινή του ανακοίνωση, ισχυρίστηκε ψευδέστατα ότι η ρωσική αεροπορία ΔΕΝ βομβάρδισε το μαιευτήριο και το νοσοκομείο παίδων στην πόλη Μαριούπολη της Ουκρανίας την προηγούμενη μέρα.

Επίσης κατηγόρησε χωρίς στοιχεία την Ουκρανία ότι ήταν η επίθεση στο νοσοκομεία ήταν «μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια».

Σημειώνεται ότι το Twitter αφαίρεσε το εν λόγω περιεχόμενο από τη Ρωσική Πρεσβεία στο Λονδίνο. Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε στο BBC:

«Λάβαμε μέτρα επιβολής κατά των Tweets που αναφέρατε, καθώς παραβίαζαν τους Κανόνες του Twitter, και συγκεκριμένα τις πολιτικές μας περί μίσους και καταχρηστικής συμπεριφοράς που σχετίζονται με την άρνηση βίαιων γεγονότων».

Μάλιστα η ρωσική πρεσβεία ισχυρίζεται χωρίς ντροπή ότι οι τραυματίες που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ηθοποιοί και μοντέλα.

Οι Ρώσοι επίσης διοχετεύουν διάφορες ψεύτικες πληροφορίες για το περιστατικό, όπως ότι η κοπέλα «τραυματίας» (τα εισαγωγικά των Ρώσων) είναι μοντέλο – ηθοποιός και δημοφιλής beauty blogger στη Μαριούπολη.

Το όνομά της είναι Marianna Podgurskaya. Η κοπέλα είναι πράγματι έγκυος, – λένε – αλλά δεν μπορούσε να «νοσηλευτεί» (τα εισαγωγικά των Ρώσων) στο μαιευτήριο, το οποίο βρισκόταν υπο κατοχή από το τάγμα Αζόφ και δεν υπήρχε προσωπικό.

Ισχυρίζονται επίσης ότι είναι η ίδια κοπέλα που βλέπουμε ξαπλωμένη στο φορείο με άλλα ρούχα, αλλά και όρθια να κατεβαίνει τις σκάλες και να περπατά μετά στον προαύλιο χώρο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ισχυρίστηκε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης».

Ισχυρίστηκε ότι για τον λόγο αυτό έγινε ο στοχευμένος βομβαρδισμός από τους Ρώσους.

Σημειώνουμε ότι οι εικόνες από την επίθεση έδειξαν τραυματισμένες εγκύους να μεταφέρονται με φορεία έξω από το κτίριο, αμέσως μετά την επίθεση, ενώ δεν φάνηκε να υπάρχει ίχνος από τα ουκρανικά τάγματα, τα οποία επικαλέστηκε η κ. Μαρία Ζαχάροβα, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι Ρώσοι στόχευσαν το μαιευτήριο.

Η ρωσική πρεσβεία ισχυρίστηκε, πάντα χωρίς στοιχεία, πως τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο φωτογράφος Yevgeny Maloletka , ο οποίος συνεργάζεται στενά με δυτικά πρακτορεία ειδήσεων και είναι γνωστός για την αντιρωσική ρητορική του.

Mε πληροφορίες από twitter

«Fake news», σύμφωνα με τη Ρωσία, ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: