Πρώτη ομολογία από υψηλόβαθμο στρατιωτικό και πρώην σωματοφύλακα του Πούτιν: Η εισβολή δεν πάει όπως περιμέναμε

Ουκρανός αστυνομικός έξω από την εννιαώροφη πολυκατοικία που επλήγη από ρουκέτα. EPA/ROMAN PILIPEY




Ο επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας παραδέχθηκε ότι η στρατιωτική επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί, μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για την μέχρι στιγμής ισχυρότερη παραδοχή από αξιωματούχο του Κρεμλίνου ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εξελίσσεται πιο αργά από ό,τι αναμενόταν.

«Θα ήθελα να πω ότι ναι, δεν πάνε όλα τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε», είπε ο Βίκτορ Ζολότοφ, στενός σύμμαχος -πρώην σωματοφύλακας άλλωστε- του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Ο Ζολότοφ απέδωσε την ελλιπή πρόοδο των ρωσικών στρατευμάτων στα «ακροδεξιά στοιχεία που κρύβονται μεταξύ του ουκρανικού πληθυσμού», επαναφέροντας μια κατηγορία που χρησιμοποιείται επανειλημμένα από τη Μόσχα για να δικαιολογήσει την εισβολή της, ότι δηλαδή οι νεοναζί έχουν διεισδύσει στην Ουκρανία.

Τα σχόλια, τα οποία το Reuters αναφέρει ότι δημοσιεύτηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Εθνοφρουράς της Ρωσίας, δεν επιβεβαιώθηκαν ανεξάρτητα από το BBC, καθώς ο ιστότοπος του Κρεμλίνου είναι επί του παρόντος εκτός λειτουργίας.

Με πληροφορίες από BBC

Αύριο το πρωί θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: