Πρώτη δημόσια εμφάνιση της υπέργηρης βασίλισσας Ελισάβετ μετά από πέντε μήνες: Οι Βρετανοί πανηγυρίζουν [video]

H βασίλισσα Ελισάβετ, παρά τα κινητικά της προβλήματα, όρθια δίπλα στον Κάρολο και την Καμίλα. Screenshot via YouTube/BBC/REUTERS




Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από πέντε μήνες, και οι υπήκοοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, βλέποντας και πάλι την υπέργηρη μονάρχη να “στέκεται” στα πόδια της, έστω και με τη βοήθεια μπαστουνιού.

Η φημολογία είχε οργιάσει για το κατά πόσον θα παραστεί ή όχι σήμερα η 95χρονη βασίλισσα Ελισαβετ στην τελετή μνήμης για τον πρίγκηπα Φίλιππο ο οποίος πέθανε πέρυσι.

Η βασίλισσα τελικά αποφάσισε να παρευρεθεί περίπου δύο ώρες πριν την τελετή, αλλά αυτό που κυριάρχησε ήταν η απρόσμενη απόφασή της  να ταξιδέψει με τον “σκανδαλόπληκτο” γιο της Πρίγκιπα Άντριου από το Κάστρο του Ουίνδσορ στο κεντρικό Λονδίνο.

Η Βασίλισσα ήταν η τελευταία που έφτασε μαζί με τον Άντριου.

Ήταν μια κίνηση που οι βασιλικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι μπορεί να ενόχλησε τον γιο της Πρίγκιπα Κάρολο και τον εγγονό της πρίγκιπα Ουίλιαμ – και οι δύο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση να του αφαιρεθεί ο τίτλος “Αυτού Βασιλική Υψηλότητα”.

Η βασίλισσα επέλεξε τον δεύτερο γιο της για να την συνοδεύσει στο πίσω μέρος του βασιλικού της αυτοκινήτου για το ταξίδι των 22 μιλίων και του δόθηκε επίσης θέση στην πρώτη σειρά στην εκκλησία, ακριβώς δίπλα στα άλλα αδέρφια του – λίγες εβδομάδες αφότου πλήρωσε εκατομμύρια σε μια από τις σεξουαλικές σκλάβες του Τζέφρι Έπσταϊν, τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Γκιουφρ, η οποία τον κατηγόρησε ότι έκανε σεξ μαζί της τρεις φορές στο Λονδίνο σε ηλικία 17 ετών.

Ο δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, ο οποίος ήταν στο πλευρό της συζύγου του για περισσότερες από επτά δεκαετίες, έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2021, δύο μήνες πριν από τα 100α γενέθλιά του. Μόνο 30 άτομα μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κηδεία του τότε λόγω των αυστηρών κανόνων για τον κορωναϊό.

Η σημερινή τελετή στο Αβαείο του Ουέστμινστερ ήταν ένα ευρύτερο event, με τη βασίλισσα να το οργανώνει μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο, τον γιο του Γουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους.

Μαζί τους στην εκκλησία ήταν ξένοι βασιλείς και βασίλισσες, φίλοι του αείμνηστου δούκα, πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στρατιωτικές προσωπικότητες και περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Η ίδια η μονάρχης αναγκάστηκε να περιορίσει τα καθήκοντά της αφού πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο για μια απροσδιόριστη ασθένεια και της συνέστησαν να ξεκουραστεί, ενώ  υπήρξαν ανησυχίες για την υγεία της αφού ακύρωσε μια σειρά προγραμματισμένων αρραβώνων από τότε.

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Η Σερ καλεί Ουκρανούς πρόσφυγες να μείνουν σπίτι της: Καλεί κι άλλους να τη μιμηθούν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: