Πέθανε στα 87 του ο πρωταγωνιστής του πρώτου και ιστορικού Godzilla του 1954 [video]

Στιγμιότυπο από την ταινία «Γκοτζίλα» του 1954




Ο Ιάπωνας ηθοποιός Ακίρα Τακαράντα (Akira Takarada), ο οποίος πρωταγωνίστησε στον πρωτότυπο κινηματοηγραφικό Godzilla του 1954 , πέθανε στο Τόκιο σε ηλικία 87 ετών.

Ο Τακαράντα, ο οποίος εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας νωρίτερα αυτό το μήνα, πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από πνευμονία, ανέφεραν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

Ένα tweet που δημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό του franchise Godzilla έγραφε: «Λυπούμαστε για τον θάνατο του Akira Takarada. Είθε η μνήμη του να συνεχίσει να εμπνέει τις ζωές πολλών θαυμαστών του Godzilla ».

Ο Τακαράντα αναδείχθηκε γρήγορα στο αστέρι αφού έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του καπετάνιου ενός ηρωικού πλοίου στον πρώτο Godzilla, μια ταινία που είχε απήχηση στην Ιαπωνία ως μια μια αναλογία της πυρηνικής καταστροφής.

Μόλις εννέα χρόνια νωρίτερα, άλλωστε η χώρα είχε υποστεί την πρώτη επίθεση με ατομική βόμβα στις τελευταίες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ηθοποιός έγινε δημοφιλής στην Ασία περίπου την ίδια εποχή, έχοντας εμφανιστεί σε κοινές παραγωγές Ιαπωνίας-Χονγκ Κονγκ με την ηθοποιό Lucilla Yu Ming και συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε πολλές ιαπωνικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Ο Τακαράντα γεννήθηκε το 1934 στην κορεατική χερσόνησο και μεγάλωσε στην κινεζική επαρχία της Μαντζουρίας, τότε ιαπωνική αποικία.

 

Αμέσως μετά την ήττα της Ιαπωνίας το 1945, πυροβολήθηκε στο στομάχι από έναν Σοβιετικό στρατιώτη και τραυματίστηκε βαριά.

«Ακόμα θυμάμαι τον ήχο του (γιατρού) που έκοψε το σώμα μου ενώ ήμουν μισολιπόθυμος» για να αφαιρέσει τη σφαίρα χωρίς αναισθησία, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press.

Αργότερα έγινε υπέρμαχος του αντιπολέμου και είπε ότι πίστευε ότι «η μεγαλύτερη αμαρτία που διέπραξε ο άνθρωπος είναι ο πόλεμος».

«Δεν πρέπει πλέον να χάνουμε ζωές στο όνομα του πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος ή ευφυΐα στον πόλεμο. Δημιουργούμε έναν κόσμο τρέλας», είπε στο Jiji Press..

 

Σχετικά με την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε στους δημοσιογράφους: «Όταν βλέπουμε την πραγματικότητα μιας ειρηνόφιλης χώρας (Ουκρανίας) να κατακλύζεται, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ταινίες που να έχουν λίγο μεγαλύτερη κοινωνική συνείδηση».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Megaron Spring Festival: Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει το Φεστιβάλ της Άνοιξης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: