Ομολογεί το Κρεμλίνο: Η οικονομία μας είναι σε σοκ – Και η Κίνα διακόπτει συνεργασίες;

Oυρά σε ΑΤΜ τράπεζας στο κέντρο της Μόσχας, 10 Μαρτίου 2022. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Στην πρώτη δημόσια ομολογία για τις βαριές συνέπειες των σαρωτικών δυτικών κυρώσεων στην οικονομία της Ρωσίας προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, την ίδια ώρα που αρμόδιος αξιωματούχος αποκάλυπτε πως και η Κίνα από την πλευρά της, σε έναν συγκεκριμένο τομέα, εμφανίζεται απρόθυμη να προσφέρει τις συνηθισμένες υπηρεσίες της.

“Η οικονομία μας δέχεται τώρα την επίδραση ενός σοκ και υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, θα ελαχιστοποιηθούν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Χαρακτήρισε την κατάσταση ταραχώδη, αλλά είπε πως ήδη λαμβάνονται μέτρα για να ηρεμήσει και να σταθεροποιηθεί.

Είναι απολύτως πρωτοφανές. Ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει εναντίον της χώρας μας δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Άρα είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί οτιδήποτε“, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το Reuters.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia, δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, ότι η Κίνα αρνήθηκε να προμηθεύσει ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ανταλλακτικά αεροσκαφών.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η Ρωσία θα αναζητήσει ευκαιρίες για να αγοράσει ανταλλακτικά αεροσκαφών από άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Τουρκίας και της Ινδίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Οι Ιταλοί σταματούν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία: Τι ανακοίνωσε η ΕΝΙ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: