Ο βραβευμένος με Όσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ σε διαδήλωση στη Ρωσική Πρεσβεία στη Μαδρίτη [videos]

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ μαζί με τους διαδηλωτές έξω από την ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Screenshot via YouTube




Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ, υποψήφιος για άλλο ένα Όσκαρ φέτος, συμμετείχε σε διαμαρτυρία έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη σήμερα Πέμπτη για να υποστηρίξει τον ουκρανικό λαό και να καταγγείλει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την καταδίκη μου για τις πολεμικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας», είπε στο Reuters καθώς συμμετείχε στην διαδήλωση περίπου 100 ατόμων που κρατούσαν σημαίες της Ουκρανίας έξω από την ρωσική πρεσβεία.

Διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής έγιναν σήμερα και σε άλλα σημεία της Μαδρίτης και σε άλλες ισπανικές πόλεις, ενώ μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται όλα τα σαββατοκύριακα από ενάρξεως της εισβολής Πούτιν.

Φορώντας μαύρη μάσκα και μαύρη κουκούλα, ο 52χρονος συνομίλησε με άλλους διαδηλωτές και είπε ότι κυρίως ανησυχεί ότι η εισβολή πυροδοτεί μια τεράστια προσφυγική κρίση.

«Είναι μια εισβολή… Παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα της Ουκρανίας στην εδαφική κυριαρχία, το διεθνές δίκαιο και πολλά άλλα πράγματα», είπε ο Μπαρδέμ, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το 2008 και είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού φέτος για την ταινία «Το να είσαι ο Ριχάρδος».

Σε κοντινή απόσταση, νεαροί διαδηλωτές κυματίζοντας σημαίες της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούσαν πανό που έγραφε «Ευρώπη, προστάτεψε το μέλλον των παιδιών σου – Σταμάτα τον Πούτιν!». στα αγγλικά και στα ισπανικά.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: