Ο θρύλος επιστρέφει: Η Ferrari έκανε το 1-2 στο Μπαχρέιν και ονειρεύεται τον πρώτο τίτλο από το 2007

Στα πιτ της Ferrari κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Μπαχρέιν epa09838751 EPA/GIUSEPPE CACACE / POOL




Η Ferrari επιστρέφει στις νίκες και ονειρεύεται για ένα ακόμη πρωτάθλημα στη F1, το πρώτο μετά το 2007 και τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ, μετά τη χθεσινή pole position, κατέκτησε σήμερα Κυριακή και την πρώτη νίκη της νέας σεζόν, την τρίτη συνολικά στην καριέρα του- στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα, καθώς τερμάτισε πρώτος στο -εναρκτήριο- γκραν πρι του Μπαχρέιν.

Ο 24χρονος -από το Μονακό- πιλότος της Ferrari ήταν ταχύτερος από την αρχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. Η Ferrari μάλιστα έκανε το πρώτο της 1-2 μετά τις 22 Σεπτεμβρίου 2019, έχοντας στη δεύτερη θέση τον άλλο πιλότο της «σκουντερία», τον Ισπανό, Κάρλος Σάινθ,

Στο βάθρο ανέβηκε ο Λιούς Χάμιλτον (Mercedes) ο οποίος εκμεταλλεύθηκε στους τρεις τελευταίους γύρους τις διαφοχικές εγκαταλείψεις των αυτοκινήτων της Red Bull. Πρώτα του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ενώ ήταν δεύτερος, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κούρσα με μηχανικά προβλήματα και στη συνέχεια του Σέρχιο Πέρεθ που του έσβησε η μηχανή μετά από ένα τετακέ στον προτελευταίο γύρο!

Η κούρσα στην πίστα της Μανάμα και οι επιδόσεις των δύο οδηγών, όπως και χθες στα δοκιμαστικά, έδειξαν πως το φετινό μονοθέσιο (F1-75) της διάσημης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πολύ βελτιωμένο και σε θέση να μπει «σφήνα» σε Red Bull και Mercedes στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, θέλοντας να βάλουν τέλος στην αναμονή από το 2007!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μανάμα, Μπαχρέιν

Πρώτος στα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν ο Λεκλέρκ με τη Ferrari

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: