Ο Σολτς δήλωσε ότι η Ευρώπη θα υποδεχτεί όσους αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο: Πλέον του 1 εκατ. οι πρόσφυγες στην Πολωνία

Ουκρανή πρόσφυγας κρατώντας τον σκύλο της και λίγη τροφή για κατοικίδια μόλις πέρασε το σημείο διέλευσης των συνόρων Ρουμανίας-Ουκρανίας. 06 Μαρτίου 2022. EPA, ROBERT GHEMENT




Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ευρώπη αντιδρά ενωμένη τόσο απέναντι στη Ρωσία όσο και ενόψει του προσφυγικού κύματος από την Ουκρανία εξέφρασε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα απόψε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σε αυτόν τον πόλεμο, η Ευρώπη ενώνεται ακόμη περισσότερο. Αυτό φαίνεται από την ενιαία αντίδραση με κυρώσεις στη ρωσική επίθεση και από την προθυμία υποδοχής προσφύγων από την Ουκρανία (…) Είναι καλό και όχι αυτονόητο το γεγονός ότι όλες οι χώρες της ΕΕ δέχονται παιδιά, γυναίκες και άνδρες, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία. Ένα είναι ξεκάθαρο: μαζί θα βοηθήσουμε όσους αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο. Και ότι θα μείνουμε ενωμένοι!», έγραψε ο κ. Σολτς.

Πολωνία: Οι πρόσφυγες που έφτασαν από την Ουκρανία ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο

Ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν από την Ουκρανία στην Πολωνία για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο απόψε στις 21.00 (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η πολωνική συνοριοφυλακή.

«Είναι ένα εκατομμύριο ανθρώπινες τραγωδίες, ένα εκατομμύριο άνθρωποι που εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους λόγω του πολέμου» από τις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η πολωνική υπηρεσία.

«Ένα εκατομμύριο άνθρωποι που άκουσαν τους συνοριοφύλακες να τους λένε μόλις πέρασαν τα σύνορα: “Είστε ασφαλείς”».

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία, Βαρσοβία, Πολωνία

Ντι Μάιο για Πούτιν: Oδηγεί τη Ρωσία στο βάραθρο, αλλά δεν μπούμε να στείλουμε μαχητικά στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: