Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ζητεί από τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας να επισκεφθούν το Κίεβο

File photo: O Ουκρανός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι. EPA/ANDRZEJ LANGE POLAND OUT




Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κάλεσε τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας να επισκεφθούν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Σε δηλώσεις που έκανε στην γερμανική ταμπλόιντ Bild που κυκλοφορεί σήμερα ο Μοραβιέτσκι σημείωσε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χωρών της ΕΕ θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Κίεβο, να κοιτάξουν στα μάτια τις γυναίκες και τα παιδιά εκεί και να τους βοηθήσουν να σώσουν τις ζωές τους και την ανεξαρτησία τους.

Οι Ουκρανοί πολεμούν για τις αξίες της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου, προσέθεσε.

Το Κίεβο βομβαρδίζεται τακτικά από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβενίας μετέβησαν στο Κίεβο με το τρένο την Τρίτη και συνάντησαν εκεί τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ένδειξη υποστήριξης.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία Αντρί Μέλνικ δήλωσε ότι ενώ το ταξίδι αυτό μπορεί να ήταν μια συμβολική πολιτική κίνηση, «έδωσε ωστόσο στους ανθρώπους -στους περισσότερους από 2 εκατομμύρια που έχουν παραμείνει στην πόλη- κουράγιο».

Ο Μέλνικ παρότρυνε επίσης τον Σολτς να ταξιδέψει στο Κίεβο σε σχόλια που έκανε στο Bild Live.

«Θα ήταν καλό αν ο καγκελάριος Σολτς μπορούσε να επισκεφθεί το Κίεβο κάποια στιγμή για να δει την καταστροφή και να πάρει μια αίσθηση αυτού που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εδώ», σημείωσε.

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ανελέητο σφυροκόπημα στην Ουκρανία : Συντρίμμια πυραύλου σε πολυκατοικία, συγκλονίζει η τραγωδία στη Μαριούπολη [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: