Ο εισαγγελέας ζητά φυλάκιση 28 μηνών για το αφεντικό της Παρί, Αλ Κελαϊφί: Απάτη με τηλεοπτικά δικαιώματα

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμεν Νασέρ αλ Κελαϊφί παρουσιάζει τον Λιονέλ Μέσι στους δημοσιογράφους και το κοινό της ομάδας Φωτογραφία via youtube




Η ελβετική εισαγγελία ζήτησε φυλάκιση 28 μηνών για τον πρόεδρο της beIN Media και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί και 35 μήνες για τον πρώην νούμερο 2 της FIFA, Ζερόμ Βαλκέ, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τηλεοπτικά για δικαιώματα.

Σε αντίθεση με τον πρώτο βαθμό, το φθινόπωρο του 2020, η ομοσπονδιακή εισαγγελέας Κριστίνα Καστελότε δεν ζήτησε μερική αναστολή. Τότε οι δύο άνδρες είχαν αθωωθεί και ο Βαλκέ έπρεπε απλώς να πληρώσει πρόστιμο για διαφορετικό θέμα.

Ο Βαλκέ, άλλοτε εξ απορρήτων του τότε πανίσχυρου προέδρου Σεπ Μπλάτερ και γενικός γραμματέας της FIFA από το 2007 έως το 2015, απαλλάχθηκε το 2020 από την κατηγορία για δωροδοκία και κακοδιαχείριση, αλλά οι Ελβετοί εισαγγελείς αμφισβήτησαν την απόφαση.

Ο πρώην γενικός γραμματέας κατηγορείται ότι πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για πολλά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στους άλλους δύο κατηγορούμενους, ενεργώντας εν αγνοία της FIFA κι αποκομίζοντας προσωπικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πολυτελούς βίλας στη Σαρδηνία.

Ο Βαλκέ καταδικάστηκε τότε σε πρόστιμο με αναστολή για παραποίηση εγγράφων, ενώ ο Αλ-Κελαϊφί κι ένας τρίτος κατηγορούμενος, ένας Έλληνας επιχειρηματίας, αθωώθηκαν από την κατηγορία για υποκίνηση του Βαλκέ σε αξιόποινη κακοδιαχείριση.

Οι κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του Αλ Κελαϊφί αποσύρθηκαν πριν από τη δίκη του 2020, αφού η FIFA είχε καταλήξει σε συμφωνία με τον Άραβα πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα (8/3) με προκαταρκτικά αιτήματα. Ο δικηγόρος του Ζερόμ Βαλκέ, Πάτρικ Χούζνικερ, υποστήριξε ότι ο φάκελος της δίωξης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω του απορρήτου της εντολής και της μεροληψίας των εισαγγελέων που τον διεξήγαγαν. Η δίκη θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βέρνη, Ελβετία

Φτιάχνει κλίμα ο Αντσελότι ενόψει Παρί: Είμαστε περήφανοι και πληγωθήκαμε στο α΄ματς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: