Ο «Φίλιππος» επελαύνει με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ΕΡΤ




Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Φίλιππος» σε αρκετές περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν από τα βορειοδυτικά και επεκτείνονται με γρήγορο ρυθμό σε όλη τη χώρα.




Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην λειτουργία των σχολείων, ενώ χιόνι έπεσε και στην Πάρνηθα, ενώ με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

● Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
● Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
● Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
● Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
● Στο Δυτικό τομέα Αθηνών




Η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις. Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

Αναφορικά με την υπόλοιπη επικράτεια, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε:

Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 10/3, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, οι συννεφιές θα αυξηθούν μέσα στην ημέρα και θα πέσουν χιόνια από αργά το βράδυ στη γύρω ορεινή και ημιορεινή ζώνη αλλά και στα βόρεια προάστια ενώ αύριο, Πέμπτη, θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Για τις επόμενες ημέρες ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η συνεχιζόμενη ροή πολικών μαζών από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας που θα στροβιλίζονται στην περιοχή μας και θα σχηματίζουν διαδοχικά κύματα κακοκαιριών.




Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ την Πέμπτη θα περάσουμε στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας με τα φαινόμενα να εξελίσσονται στην ανατολική και νότια νότια χώρα με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα.

Την Παρασκευή θα υπάρξει μια πρόσκαιρη ύφεση με τα φαινόμενα να επιμένουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του δυτικού Αιγαίου ενώ «από το Σάββατο περνάμε στην τρίτη φάση της κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις σε κεντρικά νότια και ανατολικά τμήματα αλλά και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι και ολικός παγετός».




«Σταδιακά θα πάμε στην άνοιξη από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Νέα Οδό

Την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, στην Αττική Οδό από τις 10:00 σήμερα το βράδυ, Τετάρτη 9/3, έως την ύφεση των φαινομένων, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Η Αττική Οδός συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, παρακαλούνται οι οδηγοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις / ενημερώσεις των αρμόδιων Αρχών σχετικά με νέους περιορισμούς που ενδέχεται να επιβληθούν.

Απαγόρευση εισόδου βαρέων οχημάτων αποφασίστηκ επίσης και σε τμήματα της Νέας Οδού / Κεντρικής οδού, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, OPEN

Ο «Φίλιππος» κατεβαίνει από το Βορρά: Χιόνια στην Πάρνηθα, προβλήματα σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: