Μισθοί 3 μηνών και πλέον στους Ουκρανούς υπαλλήλους της Tesla που θα πολεμήσουν

File photo: Ο δισεκατομμυριούχος Eλον Μασκ. EPA, Patrick Pleul




Μισθούς τριών μηνών και πλέον θα δώσει η Tesla του Έλον Μασκ στους Ουκρανούς υπαλλήλους της που κλήθηκαν να επιστρέψουν στη χώρα τους για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων εισβολέων.

Σύμφωνα με το CNBC η εταιρική απόφαση γνωστοποιήθηκε στο προσωπικό με mail που στάλθηκε στους υπαλλήλους της εταιρίας που εργάζονται στην Ευρώπη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή. Δεν είναι σαφές κατά πόσον το μέτρο ισχύει και για τις ΗΠΑ.

Μετά από τρεις μήνες, η Tesla σχεδιάζει να επαναξιολογήσει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και την κατάσταση των εργαζομένων της για να αποφασίσει τι άλλο πιθανόν θα χρειαστεί να πράξει.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καλέσει σε μερική επιστράτευση τον Φεβρουάριο, εν αναμονή της εισβολής.

Στο email που εστάλη την περασμένη Δευτέρα —  12η ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία — αποδίδονται ευχαριστίες στους υπαλλήλους της Tesla για τη βοήθειά τους στην SpaceX, την αεροδιαστημική επιχείρησης με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, για τη βοήθειά τους στη SpaceX, στο πλαίσιο της μεταφοράς της υπηρεσίας δορυφορικού ίντερνετ στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα Ενέργειας της Tesla συναρμολόγησε και παρείχε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας ιόντων λιθίου, τα γνωστά ως Tesla Powerwalls, για τη λειτουργία του εξοπλισμού Starlink στην Ουκρανία.

Οι υπάλληλοι της Tesla χρησιμοποίησαν μετατροπείς και καλώδια φόρτισης που δωρίστηκαν από πιστοποιημένους εγκαταστάτες της Tesla στην περιοχή για τη συναρμολόγηση των συστημάτων Starlink-and-Powerwall. Κατασκεύασαν επίσης καλώδια AC από παλιοσίδερα στο νέο εργοστάσιο της Tesla που κατασκευάζεται έξω από το Βερολίνο για να βοηθήσουν στην τροφοδοσία του εξοπλισμού Starlink.

Αν και η Tesla δεν δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, η εταιρεία ανέφερε στο email ότι περίπου 5.000 ιδιοκτήτες Tesla στη χώρα και άλλοι οδηγοί EV θα μπορούσαν να λάβουν δωρεάν φόρτιση οχημάτων σε ορισμένους από τους σταθμούς Supercharger στην Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

Με πληροφορίες από CNBC

H Μόσχα κατέβασε τους διακόπτες στο Instagram: Αντίποινα στη νέα πολιτική που επιτρέπει φράσεις όπως «θάνατος στους Ρώσους εισβολείς»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: