Μεγαλώνει η λίστα των απωλειών για τη Μόσχα: Επίσημη παραδοχή για τους θανάτους υψηλόβαθμων αξιωματικών

File Photo: Κατεστραμμένα αυτοκίνητα δίπλα σε βομβαρδισμένα κτίρια κατοικιών στην πόλη Irpin στην επαρχία Κιέβου. EPA, ROMAN PILIPEY




Οι ενδείξεις ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν πάει όπως είχε σχεδιάσει το Κρεμλίνο ολοένα και πληθαίνουν.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε ότι η Ρωσία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα υποστηρίζονας ότι διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία εγκαίρως και πλήρως.

Όμως οι εξελίξεις τον διαψεύδουν τουλάχιστον στον ισχυρισμό περί επαρκούς στρατιωτικής ισχύος καθώς η Μόσχα αναγκάζεται πλέον να παραδεχθεί ότι έχει σοβαρές απώλειες ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, ανάμεσά τους και τρεις στρατηγοί.

Η Μόσχα επίσημα ανακοίνωσε ότι έχασε τον πρώτο αξιωματικό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU. Ο Αλεξέι Γκλούστσακ 31 ετών, από τη Σιβηρίας, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Μαριούπολη, όμως οι Ρώσοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκε.

«Λόγω της αυστηρής μυστικότητας της στρατιωτικής επιχείρησης, οι συνθήκες θανάτου του ήρωα της Τιουμέν δεν αποκαλύπτονται», ανέφερε μια δήλωση.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν εικόνες από την κηδεία του Γκλούστσακ που έγινε με στρατιωτικές τιμές, παρά το γεγονός ότι έως τώρα η Μόσχα δεν έδινε λεπτομέρειες για τους θανάτους των στρατιωτών που έχαναν τη ζωή τους στην Ουκρανία.

Εμφανίστηκαν φωτογραφίες από την κηδεία του πατέρα του ενός Glushchak στη Ρωσία, όπου τάφηκε με πλήρεις στρατιωτικές τιμές από μια τιμητική φρουρά, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία έκρυβε «χιλιάδες» θανάτους από όσους επιστρέφουν στο σπίτι.

Την ημέρα του θανάτου του ο Γκλούστσακ, είχε μιλήσει τόσο στη σύζυγό του όσο και στη μητέρα του στη Ρωσία..

Στη λίστα των θανάτων υψηλόβαθμων αξιωματικών περιλαμβάνονται και δύο επίλεκτα στελέχη του σώματος των αλεξιπτωτιστών.

Ο Γκεόργκι Ντουντόροφ, αναπληρωτής διοικητής της μονάδας αναγνώρισης της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών και ο Aλεξέι Αλέτσκοφ ο οποίος ήταν απόφοιτος σχολής επιλέκτων αλεξιπτωτιστών.

Οι στρατηγοί

Ακολούθησε η απώλεια του Αντρέι Κολέσνικοφ της 29ης Στρατιάς την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος ήταν ο τρίτος στρατηγός που έχασε τη ζωή του στη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία .

Τέσσερις ημέρες είχε σκοτωθεί ο υποστράτηγος Βιτάλι Γκερασίμοφ, της 41ης Ρωσικής στρατιάς. Ο Γκερασίμοφ ήταν πολύ έμπειρος αξιωματικός καθώς είχε πάρει μέρος στο δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και στην προσάρτηση της Κριμαίας, κερδίζοντας μετάλλια από αυτές τις εκστρατείες. Ηταν γιος του Βαλέρι Γερασίμοφ, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Νεκρός από τα πυρα ελεύθερου σκοπευτή κοντά στη Μαριούπολη έπεσε και ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, 47 ετών, αναπληρωτής διοικητής της 41ης Στρατιάς.

Η αύξηση του αριθμού των νεκρών προκαλεί ήδη δυσφορία στη Ρωσία, επιβαρύνοντας το κλίμα για την εισβολή στην Ουκρανία.Ο ακριβής αριθμός των ανδρών που έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των εχθροπραξιών δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι 12.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί. Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές εκτιμήσεις είναι χαμηλότερες – μεταξύ 2.000 και 6.000 – ενώ η Ρωσία έχει αναγνωρίσει μόνο περίπου 500 θανάτους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αυτή τη στιγμή στη Ρωσία επιστρέφουν οι σοροί των σταρτιωτών που σκοτώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, με πολλά από τα θύματα να κατάγονται από τη ρωσική Άπω Ανατολή που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα από τα πεδία των μαχών.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας: Θέλουμε κατάπαυση πυρός λένε οι Ουκρανοί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: