Κίνα: Άλλες τρεις αποστολές στη Σελήνη μέχρι το 2030 και σχέδια για δημιουργία ερευνητικού σταθμού

Γραφική αναπαράσταση της Κινεζικής αποστολής στη Σελήνη. Photo screenshot via Youtube




Η Κίνα θα συνεχίσει την έρευνα στη Σελήνη με τις μελλοντικές αποστολές Chang’e-6, Chang’e-7 και Chang’e-8 μέχρι το 2030.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής του προγράμματος σεληνιακής εξερεύνησης της χώρας, Wu Weiren.

Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, το Chang’e-6 έχει προγραμματιστεί να φέρει πίσω στη Γη σεληνιακά δείγματα με μάζα έως και 2 κιλά, το Chang’e-7 θα αναλάβει την προσεδάφιση στον σεληνιακό νότιο πόλο και την ανίχνευση τοπικών φυσικών πόρων και το Chang’e-8, σε συνεργασία με το Chang’e-7, θα ανιχνεύσει τον τρόπο εκμετάλλευσης των σεληνιακών πόρων.

Σύμφωνα με τον Wu, τα Chang’e-6 και Chang’e-7 αναμένεται να εκτοξευθούν γύρω στο 2025.

Οι μελλοντικές αποστολές περιλαμβάνουν επίσης την ανάπτυξη ενός ειδικού σκάφους, το οποίο θα μπορεί να πετάξει από το σημείο προσεδάφισης σε σεληνιακούς κρατήρες για να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναζητήσουν ίχνη νερού.

Εάν υπάρχει νερό, θα μπορούσε να παρέχει πόρους για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, σημείωσε ο Wu.

Βάση για βαθύτερες εξερευνήσεις

Μετά το 2030, θα πραγματοποιηθεί μια νέα σειρά αποστολών για να ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός διεθνούς σεληνιακού ερευνητικού σταθμού έως το 2035.

«Στον μελλοντικό σεληνιακό σταθμό θα εργάζονται πολλαπλά διαστημόπλοια και προσεδαφιστές και θα υπάρχει ένα σεληνιακό δίκτυο επικοινωνίας για την υποστήριξη αυτών των διαστημοπλοίων», δήλωσε ο Wu.

«Ο σεληνιακός ερευνητικός σταθμός μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φυλάκιο μεταφοράς για το ηλιακό σύστημα και ακόμη βαθύτερες εξερευνήσεις του διαστήματος».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Nέες… διαστημικές απειλές από τη Μόσχα: Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του ISS

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: