Καταδίκη ρωσικής εισβολής και συμπαράσταση στον Ουκρανικό λαό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

File Photo Κτήριο του Πανεπιστημίου Κύπρου ΚΥΠΕ




Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με ανακοίνωση της, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνει την αλληλεγγύη της με τους Ρώσους πολίτες που αντιτίθενται σε αυτή, και συμπαραστέκεται στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Σημειώνει ότι μια ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης καταστρέφεται, βυθίζοντας την Ευρώπη, και την υφήλιο γενικότερα, στην αβεβαιότητα και το φόβο. Δεν πρέπει να γίνει ανεκτό.

Ως πνευματικό ίδρυμα, αναφέρεται, «υπερασπιζόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες της ειρήνης, του διαλόγου και του αλληλοσεβασμού, που με τόσο κόπο εμπεδώθηκαν στην ήπειρό μας μετά από δύο παγκόσμιους πολέμου και δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επιβολή της ισχύος με τη βία».

Ως ακαδημαϊκό ίδρυμα μιας χώρας, σημειώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που είναι θύμα εισβολής και κατοχής, νιώθουμε πιο έντονα την ανάγκη να διαμαρτυρόμαστε για την επιθετικότητα ενός κράτους σε ένα άλλο.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο στη βαρβαρότητα να επικρατήσει. Η Ευρώπη της ειρήνης, του λόγου, και του διαλόγου παραμένει το ιδανικό μας, και καλούμε όλους τους δημοκράτες να το υπερασπίσουν. Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Αλληλεγγύη στην Ουκρανία και στήριξη της κυριαρχίας της εξέφρασε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: