Το μήνυμα Πούτιν σε Ζελένκσι μέσω Αμπράμοβιτς: Πες του ότι θα τους τσακίσω – Από Τουρκία σε Κίεβο και Μόσχα, με επιστροφή

FILE PHOTO: Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς συγκαταλέγεται στη λίστα Ρώσων ολιγαρχών με δεσμούς με το καθεστώς Πούτιν στους οποίου επιβάλλονται σκληρές κυρώσεις από τη Δύση. EPA, ANDY RAIN




Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Hawker 800XP απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με κατεύθυνση ανατολικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και εισήλθε στον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από το Σότσι.

Αμέσως μετά, κοντά στην πόλη Mineralnye Vody, απενεργοποίησε τον ιχνηλάτη πτήσης.

Το ίδιο βράδυ, το ίδιο αεροπλάνο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Στο αεροσκάφος ήταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο ολιγάρχης και πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι FC, ο οποίος τουλάχιστον στην πρώτη φάση του πολέμου ως ανεπίσημος απεσταλμένος του Προέδρου Πούτιν στις συνομιλίες με την Ουκρανία – όπως δήλωσε προ ημερών ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παρότι ο Αμπράμοβιτς  φέρεται να ταξιδεύει μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Μόσχας και Κιέβου για να μεταφέρει μηνύματα μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν  και του  Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η βρετανική εφημερίδα Times γράφει ότι σε κάποια αδιευκρίνιστη στιγμή, όταν ο Πούτιν έλαβε  .από τον Αμπράμοβιτς ένα σημείωμα από τον Ουκρανό πρόεδρο που περιγράφει τους όρους ειρήνης, ο απολυταρχικός ηγέτης του Κρεμλίνου φέρεται να ξέσπασε με οργή.

  • Σύμφωνα με τους Times , ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον ολιγάρχη: «Πες του ότι θα τους τσακίσω».

Επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος λέγεται ότι ενεργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου.

Συναντήθηκαν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην τουρκική πρωτεύουσα, σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Αμπράμοβιτς και ο Ουμέροφ επισκέφθηκαν τον Ουκρανό Πρόεδρο στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Κίεβο, αφού ταξίδεψαν με ιδιωτικά τζετ μέσω Πολωνίας. Το τζετ ανήκει σε τουρκική εταιρεία λόγω των κυρώσεων της ΕΕ.

Είναι ένας από τους τουλάχιστον 20 ολιγάρχες που έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία.

Έχει αγκυροβολήσει δύο από τα γιοτ του στο Μποντρούμ.

Με πληροφορίες από Times, Daily Mail

Όχι προς το παρόν για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι, λέει ο Λαβρόφ που διαφημίζει τις “ισχυρότερες παρά ποτέ”σχέσεις με την Κίνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: