Ειρωνεία της Ιστορίας: Ο “Στρατηγός Χειμώνας” πρόδωσε τους Ρώσους * Με κρυοπαγήματα οι στρατιώτες

File photo: Η σορός Ρώσου στρατιώτη δίπλα σε κατεστραμμένο άρμα μάχης, έξω από το παγωμένο Χάρκοβο, κατά την δεύτερη ημέρα της ρωσικής εισβολής την Ουκρανία 25 Φεβρουαρίου 20022. EPA/SERGEY KOZLOV ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET *** Local Caption *** 57506641




Η Ρωσία παραδοσιακά διαφημίζει τον “Στρατηγό Χειμώνα” ως έναν από τους ισχυρότερους συμμάχους της, με το τσουχτερό κρύο να έχει βοηθήσει στην προστασία της χώρας από τις εισβολές του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και των Ναζί.

Ωστόσο, σήμερα, τα ρωσικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην Ουκρανία μάλλον δυσκολεύονταινα αντιμετωπίσουν τα κρυοπαγήματα που προκαλούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με υποκλοπές ρωσικών στρατιωτικών συνομιλιών που διέρρευσαν από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και αναλύθηκαν από έγκριτους ερευνητές ανοιχτού κώδικα Conflict Intelligence Team (CIT).

Σε ηχητικά αποσπάσματα που κοινοποιήθηκαν στο Telegram από το CIT και στα οποία έκανε αναφορά και η Pravda , στρατιώτες κοντά στο Μικολάεφ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα αναφέρθηκε ότι υπέφεραν από κρυοπαγήματα.

  • Ο λόγος για αυτό φαίνεται να είναι η έλλειψη προμηθειών. Οι Ρώσοι στρατιώτες φαίνεται ότι δεν είχαν επαρκή ζεστά ρούχα ή σόμπες και αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε χαρακώματα λόγω έλλειψης σκηνών.

Το CIT το επιβεβαίωσε από πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Πενταγώνου, το οποίο είχε ήδη επισημάνει την έλλειψη χειμερινών στολών και την πιθανότητα να προκαλέσει κρυοπαγήματα. Πράγματι, ένας αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ είχε αναφερθεί στο θέμα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

 Το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματα υφίστανται κρυοπαγήματα είναι κάτι που, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, είναι «σύμβολο κατάρρευσης του ηθικού των μονάδων και της συνοχής των μονάδων».

«Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι το ηθικό για τη στρατιωτική αποτελεσματικότητα και τη συνοχή», δήλωσε αργότερα την ίδια μέρα ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Φ. Κίρμπι.

 “Σίγουρα έχουμε ενδείξεις ότι το ηθικό είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στο εσωτερικό των ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία. Έχουμε δει αυξανόμενες ενδείξεις ότι το ηθικό και η συνοχή των μονάδων είναι πρόβλημα και ναι, μεταφράζεται απολύτως σε πιθανά ζητήματα στρατιωτικής αναποτελεσματικότητας.”  

Αυτό συνδυάζεται επίσης με τα άλλα πολλά υλικοτεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ρώσοι από την έναρξη της εισβολής, με πολλά προβλήματα εφοδιασμού και καυσίμων να επιβραδύνουν την πρόοδό τους.

  •  Οι αναφορές τονίζουν επίσης ότι η Ρωσία περίμενε νίκη σε λίγες μέρες και επομένως δεν έλαβε υπόψη τον καιρό.

 Ιστορική ειρωνεία 

Η Ρωσία παραδοσιακά διαφημίζει τον “Στρατηγό Χειμώνα” ως έναν από τους ισχυρότερους συμμάχους της, με το τσουχτερό κρύο να έχει βοηθήσει στην προστασία της χώρας από τις εισβολές του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και των Ναζί.

Είναι ακόμη πιο περίεργο, επίσης, ότι οι αναφορές για κρυοπαγήματα εμφανίζονται τώρα, αφού τελείωσε ο χειμώνας και έχουν φτάσει οι πρώτες μέρες της άνοιξης.

 Πόσο ασυνήθιστο είναι αυτό; 

Παρά το γεγονός ότι είναι άνοιξη, το Μικολάεφ είναι γνωστό ότι έχει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν αυτή την εποχή του χρόνου  και φέτος δεν αναμένεται να είναι διαφορετική η κατάσταση. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καιρού της Ουκρανίας που έγιναν τον Ιανουάρι, η άνοιξη του 2022 αναμένεται να είναι ασυνήθιστα κρύα.

Σύμφωνα με το AccuWeather , τις προηγούμενες εβδομάδες, οι θερμοκρασίες στο Μικολάεφ προβλεπόταν να φτάσουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε σχεδόν ημερήσια βάση.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Τσαβούσογλου: Οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας σημείωσαν τη σημαντικότερη πρόοδο που έχει γίνει μέχρι σήμερα      

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: