Εικόνα της Maxar: Το καραβάνι των 40 μιλίων του ρωσικού στρατού “έχει διασκορπιστεί και επανατοποθετηθεί”

Russian military vehicles are seen sitting on roadways in residential areas in the town of Ozera, Ukraine — 17 miles northwest of Kyiv. Photo via Maxar Technologies




Με τα σύννεφα να έχουν “καθαρίσει” προσωρινά γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, οι νέες δορυφορικές εικόνες που λήφθηκαν την Πέμπτη, έδειξαν ότι η ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή βορειοδυτικά του Κιέβου που εκτεινόταν σε περισσότερα από 40 μίλια (πάνω από 64 χιλιόμετρα) έχει «σε μεγάλο βαθμό διασκορπιστεί και επανατοποθετηθεί», υποστηρίζει η εταιρεία Maxar Technologies.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ορισμένα στοιχεία της συνοδείας έχουν «επανατοποθετηθεί» σε δάση και δεντρόφυτες περιοχές κοντά στη Λουμπιάνκα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Maxar. Οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 11:37 π.μ. ώρα Κιέβου (4:37 π.μ. ώρα Ουάσιγκτον) την Πέμπτη.

Ακριβώς βόρεια της αεροπορικής βάσης Antonov στο Hostomel της Ουκρανίας, φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να βρίσκονται σε δρόμους σε κατοικημένες περιοχές στην πόλη Ozera -17 μίλια βορειοδυτικά του Κιέβου.

Ρυμουλκούμενο πυροβολικό και άλλα οχήματα φαίνονται να κρύβονται σε αραιά σημεία δέντρων κοντά στη Λουμπιάνκα — περίπου τρία μίλια βορειοδυτικά της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ.

Στην Berestyanka – 10 μίλια δυτικά της αεροπορικής βάσης – μια σειρά από φορτηγά καυσίμων και, όπως λέει η Maxar, φαίνεται να είναι εκεί πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, τοποθετούνται σε ένα χωράφι κοντά σε δέντρα.

Νοτιοανατολικά του Ιβάνκιβ -το τέλος της αυτοκινητοπομπής των 40+ μιλίων – πολλά φορτηγά και εξοπλισμός εξακολουθούν να εμφανίζονται στο δρόμο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πάνω από τριάντα άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουρανία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δήλωσε αξιωματούχος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ραντιόν Μιρόσνικ, αξιωματούχος των αυτονομιστών αρχών, είπε πως έχουν χάσει τη ζωή τους 34 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι σχεδόν 180 μέσα σε 22 ημέρες, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση» των επιθέσεων των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στο Λουγκάνσκ και στο Ντανιέτσκ.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το dpa, το CNN και το Reuters
Βερολίνο, Germany

Έξω φρενών ο Ζελένσκι: Κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση εναντίον ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Μαριούπολη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: